Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

219

έκθεσης φωτογραφίας  με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια μου» στο Νοσοκομείο ΡεθύμνουΜε επιτυχία έγιναν χθες το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρουσία του διοικητή της 7ης Υ.Πε. Κρήτης Νεκτάριου Παπαβασιλείου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  με τίτλο: «Η Ζωή στα Χέρια μου».  Τα 30 έργα φωτογραφίας, δωρεά στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, έχουν ήδη εκτεθεί στο ΓΝ Χανίων, θα παραμείνουν επισκέψιμα για τους υγειονομικούς και το κοινό στο Γ.Ν. Ρεθύμνου έως τέλος Δεκεμβρίου και ακολούθως θα ταξιδέψουν και στα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στις ημέρες μας, ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα σε ό,τι αφορά την ψυχική του υγεία εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και η επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό καθίσταται πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις του Υυπουργείου Υγείας υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα της πολιτιστικής συνταγογράφησης και να το θέσει στην υπηρεσία των πολιτών δίνοντας έμφαση στα παιδιά, τους εφήβους και τους ηλικιωμένους με ψυχικές διαταραχές».

Ανέφερε ακόμη ότι «στην Κρήτη δημιουργούνται Νέες Μονάδες, από αυτές που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό των 104 Δομών και συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, με αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Έτσι από τα 12 οικοτροφεία και έναν ξενώνα, που θα δημιουργηθούν στην επικράτεια για την υποστήριξη των ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, μια δομή θα λειτουργήσει στο Ρέθυμνο.

Επιπλέον, από  τις 8 Μονάδες που θα δημιουργηθούν  για την  έγκαιρη παρέμβαση στην ψύχωση σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους,  μια εξ  αυτών θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο.

Πρόβλεψη υπάρχει και για την τρίτη ηλικία, που δέχτηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία. Από τα 6 Κέντρα Ημέρας και τις 4 Κινητές Μονάδες, που έχουν προβλεφθεί στο πλάνο  για ασθενείς με άνοια  και νόσο  Alzheimer,  μια δομή θα ενισχύσει τις υπηρεσίες Υγείας στο Ηράκλειο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει