Χρώμα και φως με… Χάρη

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Χ. ΒΑΪΛΑΚΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

302

Έργα εμπνευσμένα μεταξύ άλλων  από   τη θάλασσα, τα πλοία, τα τοπία και τ’ απομεινάρια  κτηρίων και οικισμών     που φιλοτέχνησε ο   γνωστός  αρχιτέκτονας Χάρης Βαϊλάκης θα φιλοξενηθούν στην  Βασιλική Αγίου Μάρκου  από τις 10  μέχρι 23 Δεκεμβρίου. «Ζωγραφίζω-αναφέρει ο ίδιος-από τότε που με θυμάμαι. Αλλά από την εποχή που ξεκίνησα να εργάζομαι ως αρχιτέκτονας, η ζωγραφική αποτελούσε ένα αναγκαίο συμπλήρωμα της δουλειάς μου.

Ήθελα να διασώσω τα παλιά κτήρια του Ηρακλείου, τα οποία κατεδαφίζονταν για να γίνουν πολυκατοικίες. Και αυτά ήταν πολλά, με αποτέλεσμα να ζωγραφίζω όλο και περισσότερο με την ελπίδα κάτι να μείνει. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να αγαπήσω εξίσου με το καθημερινό επάγγελμα, την ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική.

Σταδιακά, τα θέματα που με ενδιέφεραν, διευρύνθηκαν για να περιλάβουν, τοπία, νεκρές φύσεις, θαλασσογραφίες, απομεινάρια οικισμών από τα ταξίδια μου σε όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ζωγραφική μου είναι παραστατική με αφαιρετικά στοιχεία και εκφράζομαι κυρίως μέσα από ακουαρέλες και ακρυλικά χρώματα».

Έχει κάνει 6 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετείχε σε 4 ομαδικές σε Αθήνα, Ρέθυμνο και  Ηράκλειο. Έργα του βρίσκονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Βιάννου και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Καναδάς, Σουηδία, Αγγλία).  Έργα του επίσης έχουν εκδοθεί σε αριθμημένα αντίγραφα από τις εκδόσεις «Μικρός Ναυτίλος», στα πλαίσια της σειράς «Κρήτες, Ζωγράφοι»

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1981  Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο

1983  Αίθουσα Τέχνης Ηρακλείου

1986  Αίθουσα Τέχνης Ηρακλείου

1990 Χώρος Τέχνης Αριάδνη, Ηράκλειο

2000  Δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω

2005  Αίθουσα Τέχνης Αριάδνη Ηρακλείο

2008  Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

1986 Γκαλερί Ωρα, Αθήνα.

1988 Γκαλερί Δίμιτο, Ρέθυμνο.

1998 Τεχνικό Επιμελητήριο, Ηράκλειο.

2018 Έκθεση ActaρικART του Δήμου Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει