Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα το 6ο Φεστιβάλ Πιάνου

209

Με επιτυχία συνεχίζεται το  6ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου,  που οργανώνουν  o Δήμος Ηρακλείου και το Λυρικό Θέατρο Κρήτης, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική αλλά και την Κρήτη.

Στο φεστιβάλ, που ξεκίνησε χθες  με ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με συνοδεία  πιάνου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις  εκδηλώσεις οι οποίες ξεκινούν στις 8 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Ρεσιτάλ για σόλο πιάνο με ένα δεξιοτεχνικό πρόγραμμα από μια εξαιρετικά ταλαντούχα πιανίστα από την Ιαπωνία που διαπρέπει διεθνώς, με σπουδές στο Μοτσαρτέουμ στο Σάλτσμπουργκ, τη Maya Purdue. Θα ερμηνεύσει έργα των Φραντς Λιστ, Ντομένικο Σκαρλάττι, Ρόμπερτ Σούμαν, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και Κλωντ Ντεμπυσσύ.

 Αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Η εξπρεσιονιστική όπερα του Μπέλα Μπάρτοκ “Ο πύργος του Κυανοπώγωνα”, που είναι και η μοναδική όπερα που συνέθεσε ο πολύ σημαντικός Ούγγρος συνθέτης, θα παρουσιαστεί συναυλιακά σε μεταγραφή για πιάνο με την Ουγγαρέζα πιανίστα Kata Boleman στη συνοδεία, την ανερχόμενη σοπράνο επίσης από την Ουγγαρία Zita Szilagyi στον ρόλο της Ιουδήθ και τον Μάνο Χριστοφακάκη στον ρόλο του Κυανοπώγωνα. Θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Ελληνικά.

 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Ο Αμερικανός-Ιάπωνας πολυβραβευμένος βιολιστής Alexander Hobbs μαζί με την πιανίστα Maya Purdue θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, με έργα των Έντβαρντ Γκριγκ, Γιοχάνες Μπραμς, Φριτς Κράισλερ και Καμίγ Σαιν-Σανς.

Είσοδος Ελεύθερη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει