Στην αναμονή για το νέο Ειδικό σχολείο

308

Συνεχίζεται η προσπάθεια  ώστε η μελέτη για την ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου (ΕΝΕΓΥΛ) να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το συντομότερο δυνατό.

Το παραπάνω ανέφερε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Στέλλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, επισκέφθηκε χθες το ΕΝΕΓΥΛ και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (ΕΕΕΚ).

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαιδευτικής Κατάρτισης ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός

Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά προβλήματα των δυο δομών και  τους ευχαρίστησε για την αξιέπαινη δουλειά που κάνουν καθημερινά  κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παρακολούθησε και μέρος των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο των σχολείων.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΕΝΕΓΥΛ Ηρακλείου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι πρωτίστως αφορμή  για να τιμήσουμε τον καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους για ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα. Και ένας καλός τρόπος απόδοσης τιμής είναι η πραγματοποίηση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΕΝΕΓΥΛ Ηρακλείου

Στον Δήμο Ηρακλείου καταβάλλουμε συστηματικά προσπάθεια ώστε η πόλη να γίνει περισσότερο φιλική και προσβάσιμη για όλους, με νέες ράμπες και νέους πεζόδρομους, βελτίωση της προσβασιμότητας στα δημοτικά κτήρια κ.ά.  Ενώ και με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, είμαστε δίπλα σε όσους μας έχουν  ανάγκη, με δομές όπως το νέο ΚΔΑΠ ΑμεΑ το οποίο ελπίζουμε να λειτουργήσει σύντομα. Ασφαλώς υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Και αποτελεί ευθύνη όλων μας να εργαστούμε  για να εξασφαλίσουμε στα Άτομα με Αναπηρία αυτό που δικαιούνται:  ισότιμη συμμετοχή στη δημόσια ζωή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει