Υποδέχθηκε τον δήμαρχο ο πρόεδρος

180

«Η Ελλάδα είναι σήμερα από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδεχόμενος χθες στο Κοινοβούλιο τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, κ. Eric Adams. Ο κ. Adams, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Δημάρχων από όλο τον κόσμο κατά του Αντισημιτισμού  “2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA)”, συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνης.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του δόγματος Τρούμαν «που το 1947 βοήθησε πολύ την Ευρώπη να σταθεί πάλι στα πόδια της, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και την Ελλάδα» τονίζοντας πως «η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε αγνώμων έναντι της συμπαράστασης του δόγματος Τρούμαν και του σχεδίου Μάρσαλ, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι είμαστε σήμερα από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αφού εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, επεσήμανε πως «καθώς κοιτάμε προς τα πίσω, στην Αθήνα της αρχαιότητας, διαπιστώνουμε ότι, είτε τότε είτε τώρα, αυτό που εμείς, στις θέσεις που βρισκόμαστε, πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να προχωρήσουν μπροστά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει