Κρήτη: Οι έμποροι περίμεναν λύσεις και ο Σταϊκούρας έκανε απολογισμό

357

«Ναι μεν αλλά…» ήταν το διακύβευμα της συνάντησης των εμπόρων της Κρήτης με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης να παρευρεθεί στο Ηράκλειο, απ’ όπου και πραγματοποίησε στην ουσία ένα μίνι απολογισμό πεπραγμένων και μια προεκλογικού χαρακτήρα παρουσία, επιχειρώντας να πείσει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πραγματοποιήσει σοβαρό έργο στην κατεύθυνση διευκόλυνσης του εμπορικού κόσμου.

Από την πλευρά τους οι έμποροι της Κρήτης, παρουσίασαν στον υπουργό πραγματικά προβλήματα και ζήτησαν πραγματικές απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Σταϊκούρα να λάβει υπόψη του την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, αλλά και την αναντιστοιχία των παρεμβάσεων της κυβέρνηση σε αριθμούς, με την πραγματικότητα.

Στην ουσία του πράγματος πάντως, οι έμποροι και ο εμπορικός κόσμος γενικότερα αντιλήφθηκαν ότι ασκούνται κάποιες πολιτικές διευκόλυνσης, ωστόσο η χώρα έχει συνολικότερα προβλήματα και αρκετές δυσκολίες.

Τουλάχιστον πάντως, ο σκοπός της πρωτοβουλίας από πλευράς της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μπόρεσε να επιτευχθεί, καθώς πρόθεση ήταν να γίνει μια συζήτηση με ανοικτό χαρακτήρα προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν στην οικονομία και τι μπορεί να γίνει ώστε να συνεργαστεί το επιχειρείν της Κρήτης με την κυβέρνηση, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη της χώρας.

«Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από τις πολιτικές των επιδοτήσεων και να μπούμε σε μια διαδικασία ανάπτυξης της οικονομίας, να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία σε ολόκληρη τον οικονομικό κύκλο» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Μανώλης Κουμαντάκης για να προσθέσει:

«Η επικοινωνία αυτή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με τον υπουργό Οικονομικών θα συνεχιστεί, για το καλύτερο αποτέλεσμα στα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του νησιού μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει