Φεστιβάλ Εθελοντισμού τη Δευτέρα από την Περιφέρεια

180

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού “Crete Volunteer Days -Time to move!”  την ερχόμενη Δευτέρα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 9.30 το πρωί έως και τη 1.00 το μεσημέρι στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και απευθύνεται στους εφήβους, με στόχο να τους εντάξει στο εθελοντικό κίνημα. Η δράση περιλαμβάνει αυτοβιογραφικές ιστορίες προσωπικοτήτων που θα παρουσιάσουν το έργο τους με σκοπό να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες. Μεταφέροντας στα παιδιά τις αξίες, τα ιδανικά και τις εμπειρίες ζωής που πρεσβεύει ο εθελοντισμός στην κοινωνία.

«H αξία του εθελοντισμού αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα της ανθρωπότητας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης για να προσθέσει:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς και συλλόγους, με τους ανθρώπους που σε εθελοντική βάση προσφέρουν πολύπλευρες και ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες στον συνάνθρωπο, αποτελεί μια στρατηγική πολιτική επιλογή και βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Διασύνδεσης με φορείς και Οργανώσεις Γεωργία Μηλάκη τονίζει ότι «ο εθελοντισμός αναπτύσσεται και καλλιεργείται ως κουλτούρα, ως στάση ζωής.

Ιδιαίτερα οι νέοι μας, συμμετέχουν σε έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες εθελοντισμού, που τους δίνουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο, να αλληλεπιδράσουν, να αμβλύνουν διαφορές και να καταργήσουν στερεότυπα καλλιεργώντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει