Δυνατές μονομαχίες στο 11ο Φαιστός Καπ

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 11 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

197

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Μοιρών το 11ο Φαιστός Καπ, ο αγώνας -θεσμός για την ξιφασκία που διοργάνωσε η Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Φαιστού.

Φέτος έλαβαν μέρος 125 αθλητές-τριες από 11 σωματεία της χώρας, οι οποίοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για το οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουρ-γός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο Ξίφος Μονομαχίας ανδρών πρώτευσε ο Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ), αφήνοντας δεύτερο τον Τσώκα (ΟΞΙΦ). Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Χατζηγεωργίου (Μεσσαρά) και Στάβαρης (Ίριδα).

Οι υπόλοιποι αθλητές της Μεσσαράς, πήραν τις εξής θέσεις: Αυγουστάκης (5ος), Γρηγοριάδης (6ος), Μουρτζάκης (11ος), Τρουλινός (14ος), Σύρμος (15ος), Φουστανάκης (21ος).

Από πλευράς Θησέα Ηρακλείου, ο Μήνος ήταν 8ος, ο Κατσελάκης 18ος και ο Σαϊτάκης 19ος.

Στις γυναίκες το κύπελλο σήκωσε η Ροδοπούλου (Ιριδα) που νίκησε στον τελικό την Μπορονκάι (Πεντέλη). Την 3η θέση κατέλαβαν η Θεοδωρο-πούλου (Παιανία) και η Ταρενίδου (Γ.Ε.Φλώρινας).

Από την Α.Λ. Μεσσαράς, η Σφακιανάκη κατέλαβε τη 14η θέση, η Μελαμπιανάκη τη 17η και η Γρηγοριάδη τη 19η.

Η ομάδα του Θησέα που πήρε μέρος στους αγώνες
Η ομάδα του Θησέα που πήρε μέρος στους αγώνες

Παράλληλα διεξήχθησαν και ανεπίσημοι αγώνες για αθλητές-τριες 8-10 και 11-13 ετών, όπου έλαβαν μέ-ρος 80 ξιφομάχοι από τα  σωματεία της Κρήτης, με τον Θησέα να καταγράφει αρκετές διακρίσεις.

Στο Ξίφος Μονομαχίας 8-10 ετών, πρώτος κατετάγη ο Νικηφοράκης, δεύτερος ο Χατζησταύρος και τρίτοι οι Κανιαδάκη, Παπαδάκης.

Στις ηλικίες 11-13, πρώτευσε ο Ομηρόλης (Θησέας), δεύτερη κατετάγη η Γκέκα και τρίτοι οι Παπαδάκης, Ρομπογιαννάκη.

Στο Ξίφος Ασκήσεως 8-10 ετών, επικράτησε ο Κοντοχριστοφής, δεύτερος ήταν ο Πρωιμάκης και τρίτοι οι Ματσατσίνη, Τσισκάκη.

Στο ηλικίες 11-13, πρώτος ήταν ο Λιονάκης, δεύτερος ο Μουρτζάκης και τρίτοι οι Νικολούδης, Αναγνωστάκη.

Στη Σπάθη 8-10 ετών, την πρώτη θέση πήρε ο Μαρκάκης, δεύτερος ήταν Χατζηδάκης και τρίτοι οι Γωνιανάκη, Ηλιόπουλος.

Στη Σπάθη 11-13, πρώτος κατετάγη ο Γιαλιτάκης, δεύτερος ο Μπαγλαρίδης και τρίτοι οι Γκέκας, Κατεργιανάκη.

Η διοίκηση της Α.Λ. Μεσσαράς, ευχαριστεί τον κ. Αυγενάκη για τη στήριξή του την πραγματοποίηση του 11ου Φαιστός Καπ, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης, τον Δήμο Φαιστού για την παραχώρηση του Κλειστού Μοιρών, τη Μάταλα Δήμου Φαιστού Μονομετοχική Α.Ε. Α. και τους αντιδημάρχους Φαιστού για την αμέριστη βοήθειά τους.

Την ομάδα του ΓΑΣΜ για την κατανόηση και την τροποποίηση του αγωνιστικού και προπονητικού προγράμματος τους για την πραγματοποίηση των αγώνων.

Τους εθελοντές Σαμαρείτες, την ANEK LINES & Bluestar Ferries,  τον κ. Κοντοχριστοφή για τη δημιουργία της αφίσας, τους χορηγούς και τους γονείς των αθλη-τών.

«Κλείνουμε ραντεβού στο 12ο Φαιστός Καπ, με την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κλειστό στάδιο Ξιφασκίας στην Πόμπια», καταλήγει η ανακοίνωση της Α.Λ. Μεσσαράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει