Παρουσιάζεται το βιβλίο της Γεωργίας Βεληβασάκη για την επιτελεστική ποίηση

134

Η  παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Βεληβασάκη, PERFORMANCE POETRY – ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ACTION ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ, θα   γίνει αύριο Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 7 το απόγευμα, ή στο βιβλιοπωλείο Αναλόγιο  (Ρούσου Χούρδου 8, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810282303). Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζαχαρίας Κατσακός, Φιλόλογος / Ποιητής

Λίζα Σκλάβου, Φιλόλογος.

Συντονίζει η Αργυρώ Κωνσταντάκη, Σκηνοθέτης.

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Γρηγόρης Βοσκάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου.  Θα ακολουθήσει ζωντανή performance  ποιημά-των από την ίδια τη συγγραφέα, με παράλληλη προβολή video.  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου.

Η Γεωργία Βεληβασάκη καταθέτει την πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που εκδίδεται στην Ελλάδα σχετικά με την επιτελεστική ποίηση.

Στη συγκεκριμένη εργασία επιχειρείται η οριοθέτηση αυτού του είδους ποίησης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και παράλληλα, με μια σύντομη ιστορική επισκόπηση, σκιαγραφείται η πορεία της «επανανακάλυψης» της ζωντανής, παραστατικής και επιτελεστικής όψης της ποιητικής πρακτικής, από τις αρχές του 20ού αιώνα και μετά, στην Ευρώπη και την Αμερική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει