ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Κατασχέσεις και συλλήψεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

159

Δύο Ηρακλειώτες ηλικίας 56 ετών και 45 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προχθές το μεσημέρι  εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας εκ των συλληφθέντων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: δεκαέξι  αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους οκτώ  γραμμαρίων. Το χρηματικό ποσό των 1120 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επίσης σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε ο δεύτερος συλληφθείς  και σε έλεγχο που του έγινε καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

870,7 γραμμάρια κάνναβης, δύο  αυτοσχέδιες συσκευασίες με  κοκαΐνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 37,6 γραμμαρίων, δύο  αυτοσχέδιες συσκευασίες κοκαΐνης (φιξάκια) συνολικού βάρους 1 γραμμαρίου και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ρέθυμνο

Επίσης  χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνου συνελήφθη ένας 42χρονος, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε σπίτια όπου διαμένει βρέθηκαν 1 κιλό και 362 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, 7,5 γραμμάρια ηρωίνης, 2,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 3 κινητά τηλέφωνα και μία ζυγαριά ακριβείας. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει