Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΕΡΙΔΟΥ ΣΤΗΝ “Π”: “Η Τέχνη είναι ένα είδος θεραπείας για πολλά”

372

Η τέχνη είναι ένα είδος θεραπείας! Η νευρολόγος, κ. Ιωάννα Αμερίδου, αναφέρει στην «Π» πως «η τέχνη οδηγεί στη βελτίωση της προσοχής, τη δημιουργία ευχαρίστησης και τη βελτίωση των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων, την κοινωνική συμπεριφορά και την αυτοπεποίθηση».

Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΕΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ “Π” “Η Τέχνη είναι ένα είδος θεραπείας για πολλά” Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΕΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ “Π” “Η Τέχνη είναι ένα είδος θεραπείας για πολλά”Η Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία για τη νόσο Alzheimer και την Υγιή Γήρανση, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της και με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει έκθεση με την παρουσίαση έργων κεραμικής τέχνης της κ. Αμερίδου, επιστημονικής της συνεργάτιδας επί σειρά ετών.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού, Αγκαράθου 9, από το ερχόμενο Σάββατο 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα θα υπάρξει ομιλία με τον τίτλο « Ο ρόλος της Τέχνης της κεραμικής στη μη φαρμακευτική αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer”. Η κ. Αμερίδου αναφέρει ότι «η τέχνη μου προσφέρει την αίσθηση της δημιουργίας, μου δίνει αισθητική στη ζωή.

Η κεραμική πιο συγκεκριμένα είναι μία τέχνη που μου μοιάζει μαγική, καθώς με τα δάχτυλά σου πλάθεις τον εύπλαστο πηλό δημιουργώντας αντικείμενα χρηστικά και όχι μόνο, με τα οποία συμπορεύεται η καθημερινότητά σου. Παράλληλα, μου αρέσει πολύ να κάνω κεραμικά ως δώρα στους φίλους μου. Η τέχνη αυτή μου δίνει χαρά με τα αποτελέσματά της».

Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΕΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ “Π” “Η Τέχνη είναι ένα είδος θεραπείας για πολλά”Σε ερώτηση, αν υπάρχουν μέτρα πρόληψης κατά της νόσου Alzheimer, απαντά πως «μέτρα πρόληψης είναι η σωματική  άσκηση, η σωστή διατροφή με έμφαση στις αντιοξειδωτικές ουσίες (πχ ρόδια, ελαιόλαδο κλπ), η πνευματική άσκηση (διάβασμα, σταυρόλεξα) , η εκμάθηση νέων δραστηριοτήτων ή δεξιοτήτων, λιγότερη παρακολούθηση τηλεόρασης, περισσότερη κοινωνική ζωή, παρέες κλπ».

Για το αν είμαστε κοντά στην καταπολέμησή της, σχολιάζει πως «ακόμα υπάρχει δρόμος στην καταπολέμηση της καθώς οι φαρμακευτικές αγωγές σταθεροποιούν ή επιβραδύνουν την πορεία της νόσου όμως δεν προσφέρουν ίαση της».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τις εξής μέρες και ώρες: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (απόγευμα) από 17.00-21.00, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου (πρωί) από 10.00-14.00 και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου (πρωί και απόγευμα) από 10.00-14.00 και 17.00-21.00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει