Ένωσαν τις δυνάμεις τους ΠΣΑΤ και ΕΑΚ στο Ηράκλειο

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΛΙΝΑΡΔΟ ΤΟ 33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ / ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΩΡΤΖΗΣ

147

Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων τόσο του ελληνικού όσο και του κυπριακού αθλητισμού, ξεκίνησαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια.

«Ξεκινάμε με πολύ μεγάλη δύναμη αυτή τη δεύτερη περίοδο του Συνεδρίου» τόνισε στην αρχική του ομιλία ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και υπενθύμισε: «Το Συνέδριο είχε ξεκινήσει το 1982, σε μία περίοδο που ο κυπριακός αθλητισμός έφευγε από τον ελληνικό, αφού πολλοί Κύπριοι αθλητές μετείχαν στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και δημιουργείτο το νέο οικοδόμημα του κυπριακού αθλητισμού. Τότε, τα προβλήματα ήταν πολλά, καθώς το 50% των Κύπριων αθλητών βρέθηκαν να είναι στην Αθήνα, να προπονούνται, αλλά δεν είχαν σωματείο ή δεν είχαν γυμναστήριο. Ήρθε το Συνέδριο και με τις προτάσεις μας έβαλε σε τάξη αυτά».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, αναφερόμενος στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Πέτρο Λινάρδο, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το 33ο Συνέδριο, είπε συγκινημένος: «Αφιερώνουμε αυτό το Συνέδριο στη μνήμη του Πέτρου Λινάρδου, ενός ανθρώπου πολύ μεγάλου, στην αθλητική δημοσιογραφία και στα γράμματα, ο οποίος έφυγε από κοντά μας πριν από 8 μήνες».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του, τη σημαντικότητα του Συνεδρίου:

Η βράβευση του Σταύρου Τζιωρτζή απο τους  κ.κ. Αυγενάκη, Θεοδωρακόπουλο
Η βράβευση του Σταύρου Τζιωρτζή απο τους κ.κ. Αυγενάκη, Θεοδωρακόπουλο

«Πέρα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και προβληματισμών για τα επίκαιρα ζητήματα του επαγγέλματός σας, έχει πολυποίκιλη, άκρως ενδιαφέρουσα και απολύτως επίκαιρη θεματολογία. Θέλω να σταθώ στο κεφάλαιο του αθλητικού τουρισμού. Ειδικά στην Κρήτη κι ακόμα περισσότερο στο Ηράκλειο, έχουμε δουλέψει και συνεργαστεί άριστα με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τους τουριστικούς και παραγωγικούς φορείς, καθιστώντας το νησί σημείο αναφοράς. Κι είμαστε εδώ, ενώνοντας δυνάμεις, για να πάμε τον τόπο και την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα». Ο αναπληρωτής ταμίας του ΠΣΑΤ, αντιπρόε-

δρος της ΕΣΗΕΠΗΝ και προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της «Π» Αντώνης Παπουτσάκης, ο οποίος ήταν η «ψυχή» στο οργανωτικό κομμάτι του Συνεδρίου ανέφερε στην τελετή έναρξης: «Η Κρήτη δε θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη, είχε πει ο Καζαντζάκης. Κι εμείς, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έχοντας λίγη κουζουλάδα αλλά τη μεγάλη στήριξη και συμπαράσταση του υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, αναβιώνουμε τον ιστορικό και επιτυχημένο θεσμό του συνεδρίου αθλητικών συντακτών ΠΣΑΤ-ΕΑΚ. Το δικό μας συνέδριο».

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά την τελετή έναρξης επίσης ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κάλλη Χατζηϊωσήφ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ Παναγιώτης Φελλούκας, ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης, ο αντιπρόεδρος ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ και Έφορος της ΠΟΕΣΥ Κώστας Βασιλάκης και ο αντιπρόεδρος της AIPS Γιάννης Δάρας. Ο ΠΣΑΤ βράβευσε τον Κύπριο Ολυμπιονίκη Σταύρο Τζιωρτζή, ο οποίος ήταν έκτος στον τελικό των 400μ. μετ’ εμποδίων με τα χρώματα της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972.

Συγκινημένος ο Σώτος Παιδάκης στην βράβευσή του απο τον ΠΣΑΤ
Συγκινημένος ο Σώτος Παιδάκης στην βράβευσή του απο τον ΠΣΑΤ

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ίδιος, χαρακτήρισε «δεύτερο πατέρα» του, τον Πέτρο Λινάρδο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην  αθλητική του εξέλιξη.

Εν συνεχεία, τιμητική πλακέτα απένειμε ο ΠΣΑΤ στον γιο του Πέτρου Λινάρδου, Νίκο, ο οποίος ήταν μέλος της «χρυσής» εθνικής του Ευρωμπάσκετ του 1987.  ΠΣΑΤ και ΕΑΚ βράβευσαν ακόμα για τη βοήθειά τους στην αναβίωση του Συνεδρίου τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργο Πιτσούλη και τον αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Τέλος, ο ΠΣΑΤ βράβευσε τον επίτιμο πρόεδρό του Συνδέσμου Παύλο Γερακάρη, τον τέως πρόεδρο της ΕΑΚ Ζαχαρία Κυριακού, τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΑΚ Παναγιώτη Φελλούκα και τους Ηρακλειώτες σκαπανείς της αθλητικής δημοσιογραφίας Σώτο Παιδάκη και Κώστα Βεζυράκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει