Σοκ: Έκλεψαν την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη μετά την παράσυρση

Η καρδιά της χτυπά στο στήθος 40χρονης μητέρας

189

Δε χωράει ανθρώπου νους την καταγγελία της οικογένειας της 21χρονης Έμμας ότι όσο το κορίτσι ξεψυχούσε αιμόφυρτο στην άσφαλτο, αδίστακτος  πλησίασε την άτυχη φοιτήτρια και έκλεψε το πορτοφόλι της που περιείχε ένα ποσό της τάξης των 1500 ευρώ. Την καταγγελία έκανε  χθες, έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης,  ο δικηγόρος της οικογένειας, όσο οι γονείς του αδικοχαμένου κοριτσιού  στέκονταν συντετριμμένοι παραδίπλα.

Την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου οδηγού ζήτησαν οι γονείς της Έμμας που επισκέφτηκαν το γραφείο της ανακρίτριας
Την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου οδηγού ζήτησαν οι γονείς της Έμμας που επισκέφτηκαν το γραφείο της ανακρίτριας

Ο δικηγόρος κ. Νίκος Ρουσόπουλος ανέφερε ότι το συμβάν αναφέρεται στη δικογραφία της Αστυνομίας και αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθεί και να βρεθεί άκρη. Οι γονείς μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να κάνουν δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα, της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και μας το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της», μπόρεσε με δυσκολία να πει η μητέρα, Κέλλυ Καμπάκη.

Η οικογένεια της Έμμας ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 26χρονου οδηγού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, καθώς πιστεύουν ότι ο κατηγορούμενος είναι προκλητικός και αμετανόητος.  Από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως «ο κατηγορούμενος  βγήκε για να… θερίσει. Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός  θάνατο» και τόνισε:

«Δεν μπορεί να λέει  πως δεν είδε την 21χρονη. Δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια. Μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στον τόπο του ατυχήματος και έκανε τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός. Αυτός κοίταξε να εξαφανιστεί κι όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί, εμφανίστηκε δήθεν μετανιωμένος. Άνθρωπος ο οποίος μετανιώνει πραγματικά δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις όπως αυτός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε 40χρονη μητέρα χτυπά πλέον η καρδιά της Έμμας

Όπως είναι ήδη γνωστό, μέσα στην οδύνη και την συντριβή τους οι γονείς της 21χρονης βρήκαν το σθένος να δώσουν την έγκρισή τους ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, θεωρώντας ότι αυτό θα ήθελε και το παιδί τους.

Από χθες η καρδιά της Έμμας  «χτυπάει» στο σώμα μιας 40χρονης,  μητέρας ενός παιδιού, η οποία βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Η επέμβαση έγινε επιτυχώς στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο».

«Το μόσχευμα έφτασε τα ξημερώματα, ανέφερε ο  καρδιοχειρουργός Νεκτάριος Κογεράκης. Δεχτήκαμε μια προσφορά από νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πήγαν συνάδελφοι και αξιολόγησαν το μόσχευμα, θεώρησαν πως ήταν καλό και προχώρησαν στη λήψη του. Η άφιξη του μοσχεύματος  έγινε νωρίς το πρωί και η μεταμόσχευση τελείωσε  στις 14:00. Αυτή τη στιγμή, η ασθενής είναι στην εντατική και όπως σε κάθε μεταμόσχευση, οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες» δήλωσε ο ένας εκ των δυο γιατρών που ενημέρωσαν για το χειρουργείο.

Ο καρδιοχειρουργός Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης ανέφερε ότι η νεαρή μητέρα είχε καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, υποστηριζόταν με δυο μηχανήματα και έπρεπε να μεταμοσχευθεί. Έγινε η επέμβαση, τεχνικά πήγε άρτια. Έχει μια δυσπραγία η δεξιά κοιλία και υποστηρίζεται με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. Ευελπιστώ πως σε 2-3 μέρες θα μπορεί να βγει, είμαι αισιόδοξος». Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,  το ήπαρ της κοπέλας θα  μεταμοσχευθεί σε άνδρα που βρίσκεται αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι κερατοειδείς  της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης. Δυστυχώς,  οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει