«ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ»: Τι διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί που κάνουν στάση εργασίας

160

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου οργανώνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» την ερχόμενη   Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν την επαναφορά των 70 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το ΦΕΚ του ΥΠΑΙΘ (30-8-22) και να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, κηρύττει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς του ολοήμερου (13:00 έως 16:00).

Ο σύλλογος αναφέρει πως «με το ΦΕΚ 4582/30-8-22 του Υπ. Παιδείας είχαμε πραγματικό «τσεκούρι» των οργανικών θέσεων, καθώς χάθηκαν 70 μόνιμες θέσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης και της ενδοχώρας. Αυτό αν προχωρήσει θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη δυναμικότητα των σχολείων, για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης προς τους μαθητές μας.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Δήμους, ζητάμε από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου να εισηγηθεί, χωρίς καμία έκπτωση, την επαναφορά των οργανικών θέσεων, που καταργήθηκαν αναίτια και άδικα. Καμία άλλη υποβάθμιση οργανικότητας των σχολείων του νομού μας δε θα γίνει δεκτή!

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει μέσα από την τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων την πρόθεσή του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίησή τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν γυρίσει εδώ και χρόνια όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας.

Η διαρκής ομηρία για τους νεοδιορισμένους και η επιβολή της ατομικής αξιολόγησης συνολικά αποδεικνύει τη στόχευση της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας, που είναι διαρκής ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, η κατάταξη και η κατηγοριοποίησή τους. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο Κλάδος θα αντιδράσει συλλογικά και συντεταγμένα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει