Πρώτο βραβείο καινοτομίας από ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

352

Το πρώτο βραβείο στο Μαραθώνιο Καινοτομίας «Αρτέμης Σαϊτάκης» κατέκτησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο μαραθώνιος διοργανώθηκε στο πλαίσιο του τριημέρου Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης «InnoDays 2022 – Η Κρήτη της Γνώσης και της Παραγωγής», που διεξήχθη από την Παρασκευή 25 μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης.

Βασισμένοι στη θεματολογία του Μαραθώνιου (Hackathon), η οποία ήταν «Καινοτόμες ιδέες για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στην παραγωγή και προώθηση του ελαιόλαδου και του χαρουπιού της Κρήτης», η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης κατάφερε να καινοτομήσει και να προτείνει μια ιδέα με μεγάλη πρακτική εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, η ιδέα που δημιουργήθηκε από την Ομάδα 9 με όνομα «GnD» είναι  μια συνδυαστική διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας υπηρεσιών διαμονής και ταυτόχρονα βιωματικής εμπειρίας,  σε μια παραγωγική διαδικασία που διαθέτει ο κάθε παραγωγός ξεχωριστά, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα των προϊόντων των παραγωγών.

Το πρωτότυπο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και η παρουσίαση αυτής ολοκληρώθηκε στα χρονικά πλαίσια του διαγωνισμού. Σύμφωνα με την ομάδα των φοιτητών, η πρακτική εφαρμογή της ιδέας μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση και ενίσχυση του αγροτουρισμού στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τόνισαν ότι η πλατφόρμα αυτή μπορεί να «εξαπλωθεί» και σε περαιτέρω προϊόντα, όπως αυτά που παρασκευάζονται από χαρούπι. Χαιρόμαστε να βλέπουμε νέους να παίρνουν στα σοβαρά την κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και να την προωθούν με καινοτόμες ιδέες στον επιχειρηματικό τομέα.

«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που κατέκτησε το πρώτο βραβείο και συγκεκριμένα: Αθηνά Τσιρώνη (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης), Νίκος Κακαβάς (Τμήμα Χημείας), Στέλιος Σταυγιανουδάκης (Τμήμα Χημείας) και Χρυσόστομος Πλουμάκης (Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών)», αναφέρει το Ίδρυμα, σε ανακοίνωσή του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει