Κατέκτησε την πρωτιά ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

930

Την πρώτη θέση, σε επίπεδο Ευρώπης, στον διαγωνισμό της Credit Suisse Coding Challenge κατέκτησε ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης. Σε επίπεδο κόσμου, κατέλαβε την 16η θέση.

Το Credit Suisse Coding Challenge είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που οργανώνει η Credit Suisse με προβλήματα αλγοριθμικού τύπου (graphs, dynamic programming, etc.). Ο Κωνσταντίνος Ανεμοζάλης κατάγεται από το Ίλιον Αττικής και μόλις ολοκλήρωσε το 4ο έτος των σπουδών του στο Ηράκλειο.

Σε συνέντευξή του στην «Π», είχε αναφέρει πως «στον τομέα της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το ΙΤΕ, πετυχαίνουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Κατά τη γνώμη του, «για να κατανοήσει κάποιος σε βάθος μία επιστήμη και να αυξήσει το ενδιαφέρον του σε αυτή, πρέπει να την εφαρμόσει, και η συμμετοχή σε τέτοιους διαγωνισμούς πετυχαίνει ακριβώς αυτό. Είμαι ωστόσο πολύ αισιόδοξος, γιατί τα τελευταία χρόνια μια τέτοια φοιτητική ομάδα, ο Δαίδαλος, έχει ιδρυθεί με την βοήθεια του καθηγητή μας κ. Μαρκάτου.

Η ομάδα αυτή, αποτελείται από πολύ ταλαντούχους και εργατικούς φοιτητές και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς Capture The Flag, μιας και ασχολείται περισσότερο με κυβερνοασφάλεια.

Επιπλέον, αναλαμβάνει δράσεις όπως η οργάνωση του Google HashCode Hub και φροντίζει να ενημερώνει τους νέους φοιτητές πάνω σε σχετικά θέματα».

 

Διαβάστε επίσης σχετικά: 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει