100 εκατ. για τους δήμους

155

Τα 100 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν και στους τέσσερις συνολικά μεγάλους δήμους της Κρήτης τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Τα σχέδια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, ενώ αφορούν κυρίως σε δράσεις που εστιάζουν σε πράσινες πολιτικές για τους δήμους.

Ειδικότερα περιλαμβάνουν δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια με την εφαρμογή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Περιλαμβάνουν επίσης την ανάπτυξη ποδηλατόδρομων, την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, αναπλάσεις δρόμων και κοινοχρήστων χώρων, καθώς επίσης και την δημιουργία κοινωνικών δομών και έργων ανάδειξης του πολιτισμού.

Η προετοιμασία των σχεδίων, η οποία εντάσσεται στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2021 – 2027 άρχισε με διαδοχικές συναντήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου συμμετείχε και η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης κ. Μαρία Κασσωτάκη, καθώς και στελέχη της υπηρεσίας.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με το Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, διευθυντικά Στελέχη και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και η δεύτερη με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό και Διευθυντικά Στελέχη του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει