Διαγωνισμός φωτογραφίας από την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος

515

Διαγωνισμό φωτογραφίας τοπίου, προκηρύσσει  η Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος (Ε.Γεω.), αναγνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο του τοπίου για την επιστήμη της Γεωγραφίας αλλά και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό γύρω από την έννοια και τις αξίες των τοπίων ως επί μέρους δράση της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της στις 9 Δεκεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου στην Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση.

Ο διαγωνισμός, επιπλέον, πραγματοποιείται ως πρακτική προώθησης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο (Ν. 3827/30/2010):

Τρόπος συμμετοχής

Μια (1) φωτογραφία τοπίου με το συνοδευτικό της κείμενο/ λεζάντα και το ονοματεπώνυμό σας. Κάθε συμμετοχή στον διαγωνισμό έχει δικαίωμα υποβολής μιας (1) μόνον φωτογραφίας.

Τρόπος διεξαγωγής και επιλογή

Μέσω αποστολής φωτογραφιών στο [email protected] με τίτλο «Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας Τοπίου» (συμπεριλαμβανομένου του ονοματεπωνύμου του/της δημιουργού), όπου η επιλογή του/της νικητή/-τριας θα γίνει με απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Κριτική Επιτροπή

Νάγια Βακλατζή, Φωτογράφος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Πρόεδρος Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης Αικατερίνη Κλωνάρη, ομότιμη Καθηγήτρια στη Διδακτική της Γεωγραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ευάγγελος Παυλής, Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, μόνιμος εκπαιδευτικός Γεωγραφίας (ΠΕ04.05) και Γενικός Γραμματέας Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας,  Θεανώ Σ. Τερκενλή, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 Τρόπος αξιολόγησης

α) γενικότερο μήνυμα της φωτογραφίας (σε σχέση με το τοπίο).

β) ποιότητα της φωτογραφίας (από φωτογραφικής και εικαστικής πλευράς)

γ) συνοδευτική λεζάντα (μικρό επεξηγηματικό κείμενο).

Τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχής: 02 Δεκεμβρίου 2022 (μέχρι 23.59).

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: 07 Δεκεμβρίου 2022.

Έκθεση και τελετή απονομής βραβείων: 09 Δεκεμβρίου 2022.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας και θα αποσταλούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διαγωνιζομένων.

Τηλ. 210-2207595 / 699 52 53 817

[email protected] / www.geographers.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει