Ενοχή πρότεινε η εισαγγελέας για τη διπλή δολοφονία στο Σφηνάρι 

209

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία του ζευγαριού στο Σφηνάρι, με κίνητρο τη ληστεία, το 2015,  πρότεινε χθες η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης (Χανιά).

Είναι μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία λόγω της αγριότητας του διπλού εγκλήματος, καθώς οι δράστες είχαν καταφέρει αλλεπάλληλα χτυπήματα στην 66χρονη και στον 78χρονο σύζυγό της. Το σπίτι του ζευγαριού παρέπεμπε σε… σφαγή. Σοκ όμως είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη ότι οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού κατόπιν συνεννόησης με τον γιο του 78χρονου θύματος, με κίνητρο τη ληστεία και τις τραπεζικές καταθέσεις του πατέρα του.

Φέρεται μάλιστα να περίμενε στο αυτοκίνητο όσο οι άλλοι δύο ήταν μέσα στο σπίτι και βασάνιζαν το ανδρόγυνο και κυρίως την 66χρονη μητριά του, η οποία μαρτύρησε στα χέρια τους. Όπως είναι ήδη γνωστό, η υπόθεση εκδικάζεται από μηδενική βάση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της αθωωτικής απόφασης των δύο βασικών κατηγορουμένων που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της διπλής δολοφονίας.

Πρωτόδικα είχαν κηρυχθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί δις ισόβια. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έγινε η μεγάλη ανατροπή. Οι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. «Ήταν αναμενόμενο ότι η πρόταση της εισαγγελέως θα ήταν καταδικαστική αφού τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος τους. Αυτό που είναι σκανδαλώδες είναι πώς απαλλάχθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ήδη ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει ότι πρόκειται για μία απόλυτα εσφαλμένη απόφαση» τόνισε η συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει