Αποχωρεί ο Μιχάλης Σάλλας από την Παγκρήτια Τράπεζα

417

Το 45% της Παγκρήτιας Τράπεζας θα ελέγχει μέχρι τον Μάρτιο του 2023 η Thrivest των επιχειρηματιών Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου καθώς συμφώνησαν με τον Μιχάλη Σάλλα να αποκτήσουν το 11,25% που ελέγχει μέσω της Lyktos.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα  οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τη συναλλαγή, η οποία εάν προχωρήσει θα ολοκληρωθεί έως και το τέλος του α΄ τριμήνου του 2023.

Χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο νέος βασικός μέτοχος η Thrivest – που απέκτησε μέσω της πρόσφατης ΑΜΚ το 32,4% έναντι 65 εκατ. ευρώ.  με την κίνηση αυτή επαναεπιβεβαιώνει την πρόθεση του να στηρίξει την Παγκρήτια, ώστε να καλύψει το κενό χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να δώσει στην τράπεζα προστιθέμενη αξία με την απορρόφηση των ελληνικών δραστηριοτήτων της HSBC που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με την Συνεταριστική Χανίων, την οποία όπως αναφέρει η imerisia.gr η Thrivest δεν την θεωρεί επωφελή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των δύο πλευρών  μετά τη δεδηλωμένη πριν από μερικές εβδομάδες πρόθεση από πλευράς Παγκρητίας να επανεξετάσει τη συμφωνία την οποία δεν θεωρεί επωφελή, για την ίδια.

Σε ό,τι αφορά τη Συνεταιριστική Σερρών, για την οποία είναι δεδηλωμένο το ενδιαφέρον της Thrivest και έχει ολοκληρωθεί το due diligence, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος, χωρίς όμως να έχει «κλείσει» το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση οι Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου εξετάζουν κάθε περίπτωση συνεταιριστικής τράπεζας που θα μπορούσαν να εξαγοράσουν ώστε να εξελιχθεί η Παγκρήτια στη μεγαλύτερη μη συστημική τράπεζα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει