ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: 16 μέρες δράσεις για τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών

140

Ξεκινούν σήμερα,  Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών οι 16ήμερες δράσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών: Ας Ενωθούμε για να τερματίσουμε τη βία!», που οργανώνουν  η  Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης) και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας, σε συνεργασία με τον Δήμο  Ηρακλείου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ).

Με κεντρικό μήνυμα  «Ας Ενωθούμε για να Τερματίσουμε τη Βία κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών!» οι δράσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2022, «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

 Κεντρικό κτήριο Περιφέρειας Κρήτης

 Δράσεις ενημέρωσης, προβληματισμού και ευαισθητοποίησης

10:00 π.μ.-2:00 μ.μ.: Σταθμοί ενημέρωσης από τα στελέχη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης, των Δομών του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών δ. Ηρακλείου), του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου και άλλων γυναικείων οργανώσεων και συλλόγων.

6:00 μ.μ.: Φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια), για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» με το συμβολικό παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης  «πορτοκαλί».

6:00-6:30 μ.μ.: Χαιρετισμοί/Ομιλίες από τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. Σύντομη τοποθέτηση από την Πετούση Βασιλική, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Εργαστηρίου φύλου, Μέλος Π.ΕΠ.Ι.Σ. Κρήτης.

6:30 μ.μ.: Προβολή του κοινωνικού μηνύματος της Περιφέρειας Κρήτης, με τίτλο: «Μη συνηθίζεις τη Βία. Πάρε και ΕΣΥ Θέση!».

6:45 – 7:00 μ.μ.: Παρουσίαση του διαχρονικού ποιήματος του Τούρκου ποιητή Αζίζ Νεσίν «Σώπα, μη μιλάς», από μαθήτριες και μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, υπό τον συντονισμό της Διευθύντριας του Σχολείου Αγγελικής Μαράκη και της Εκπαιδευτικού Έφης Καρζή.

7:00 μ.μ.: «Τραγουδάμε ελεύθερα». Μουσικό δρώμενο από μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου. Υπεύθυνες Καθηγήτριες και καθηγητές Λίντα Αθανασοπούλου, Λένα Χατζηγεωργίου, Ράνια Τουτουντζάκη, Τρύφων Θομώπουλος και Λίλυ Δάκα.

7:30 μ.μ.: Κλείσιμο εκδήλωσης από την Ομάδα Ποδοσφαίρου του ΟΦΗ με  ανάρτηση πανό από κοινού με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, με κοινωνικό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει