«Δεν σταμάτησα μετά την παράσυρση γιατί δεν είχα άδεια παραμονής»

Εμφανίστηκε ο αλλοδαπός που χτύπησε και εγκατέλειψε τη φοιτήτρια από τα Χανιά και αντιμετωπίζει κακουργηματική διωξη

400

Ένας 26χρονος Αλβανός είναι ο οδηγός του μοιραίου οχήματος που παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε στην Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη,  την 21χρονη φοιτήτρια από την Κρήτη, η οποία εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ.

Ο νεαρός οδηγός εμφανίστηκε στις Αρχές συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Δήλωσε συγκλονισμένος και απέδωσε την «εξαφάνιση» του στο γεγονός ότι δεν έχει έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Ο 26χρονος κατηγορείται για  επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς τη σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Στην υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερο άτομο, μία 19χρονη, η οποία ήταν συνοδηγός στο μοιραίο όχημα και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

Ο 26χρονος με τον δικηγόρο του
Ο 26χρονος με τον δικηγόρο του

Ο 26χρονος στην απολογία του φέρεται να είπε ότι ήταν μεγάλο λάθος να φύγει από το σημείο του τροχαίου αλλά φοβήθηκε. Φέρεται να ισχυρίστηκε ακόμα ότι η κοπέλα πετάχτηκε μπροστά του καθώς δεν πέρασε από διάβαση και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. «Ο εντολέας μου εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον των αρχών και έδωσε μια πλήρη απολογία.

Το τροχαίο ατύχημα είχε μία δυσάρεστη κατάληξη, γιατί βρίσκεται σήμερα μια νέα κοπέλα στη ΜΕΘ. Ωστόσο, σε σχέση με την υπόθεση δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι επιχείρησε να διέλθει την οδό Εγνατία απότομα και ξαφνικά. Ο εντολέας μου οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με φυσιολογικές συνθήκες. Έχει καταγράφει όλη η πορεία του από τα προηγούμενα φανάρια. Δεν ήταν ένας αμελής οδηγός και αυτό οφείλω να το αποκαταστήσω» ανέφερε στις δηλώσεις που πραγματοποίησε έξω από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος του οδηγού, Παρασκευάς Σπυράτος.

Επέστρεψε γιατί αρρώστησε το σκυλάκι της

Αυτό που προέχει είναι η υγεία της 21χρονης Έμμαs που παραμένει κρίσιμη. Η μητέρα της, μιλώντας στο Star, ανέφερε ότι η κατάσταση του παιδιού είναι τραγική, με οίδημα στο κεφάλι, πολλαπλά κατάγματα στο σώμα. Παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Όπως έγινε γνωστό, η 21χρονη επέστρεφε από Χανιά βραδινές ώρες στη Θεσσαλονίκη για να δει το αγαπημένο της σκυλάκι που αρρώστησε και νοσηλευόταν σε κτηνιατρική κλινική. Στη συνέχεια έδωσε ραντεβού με τη φίλη της στην Καμάρα, όπως είπε η μητέρα της: «Είχε μιλήσει με τη φίλη της. Η φίλη της την περίμενε και μετά επειδή καθυστερούσε πήρε τηλέφωνο και της είπε ένας από τους ανθρώπους ότι είχε ατύχημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει