ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Παραδοσιακές “ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” της Μαρίνας Λαδωμένου

367

Κυκλοφόρησε πρόσφατα, ένα μικρό,  κομψό και ιδιαίτερα φροντισμένο βιβλίο των εκδόσεων “Αεράκη”, με το εν επικεφαλίδι τίτλο.

Ένα βιβλίο πλημμυρισμένο νοστιμιές και μοναδικές γεύσεις, που μοσκοβολούν γνήσια ΚΡΗΤΗ.

Αμέτρητες και πρωτότυπες παραδοσιακές συνταγές, από ολόκληρη την Κρήτη, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες παρέχονται λεπτομερείς οδηγίες, πολύτιμες για την επιτυχία του περιεχομένου τους.

Η μοναδικότητα αυτών των συνταγών, οφείλεται στις πρώτες ύλες και στον τρόπο παρασκευής τους, από μια εκπληκτική και υψηλών προδιαγραφών, γνώστη της κρητικής γαστρονομίας.

Αυτές οι θαυμάσιες συνταγές είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής. Αγνά υλικά, βότανα, μυρωδιές, αρώματα, από την κρητική φύση, προϊόντα της κρητικής γης, όλα με τη σφραγίδα της γνησιότητας.

Η συγγραφέας του βιβλίου, είναι πολύ γνωστή από τα φεστιβάλ γαστρονομίας, για το περίφημο “καπρικό”, με τη σπάνια γεύση, που η φήμη του, έχει ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης.

Η κ. Μαρίνα Λαδωμένου, κατέχει το μυστικό της παρασκευής του “καπρικού”, από τον πατέρα Εμμανουήλ Λαδωμένο, που γυρνούσε ολόκληρη την Κρήτη διαλαλώντας τη λαχταριστή πραμάτεια του.

Η παρουσίαση του βιβλίου παραδοσιακές “ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ” της κ. Μαρίνας Λαδωμένου, έγινε στις 19 τρέχοντος μηνός, σε ένα πανέμορφο χώρο, στο Αβδού Πεδιάδος, με την ονομασία “Τρεις Πηγές”, που δημιούργησαν με πολύ μεράκι, ιδιαίτερη φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση, τα παιδιά της, η κόρη της Σοφία και ο γαμπρός της Γιώργος.

Ο κόσμος που παρέστει, είχε την ευκαιρία να απολαύσει τους εκλεκτούς ομιλητές: Τον γνωστό λογοτέχνη Κωστή Μουδάτσο και τον επίσης γνωστό δημοσιογράφο Αντώνη Γιανναράκη.

Ο Κωστής Μουδάτσος, μάλιστα, είχε την ιδέα εκδόσεως του βιβλίου, και το οποίο επιμελήθηκε μ’ όλες τις λεπτομέρειες.

Η κ. Έφη Μαχιμάρη ήταν η ιδανική συντονίστρια, της επιτυχημένης παρουσίασης.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τα υπέροχα κρητικά εδέσματα, που πρόσφεραν οι “Τρεις Πηγές”, οι παρευρισκόμενοι είχαν και άλλη ευκαιρία, να απολαύσουν τη λεβέντικη κρητική λύρα, στο “Κάλεσμα της φύσης”, με τους:

Mιχάλη Ξυδάκη-λύρα, τραγούδι, Μπάμπη Κασαπάκη, λαούτο και Γιώργο Ξυδάκη, λαούτο.

Ένα βιβλίο με έντονο άρωμα Κρήτης, παραδοσιακή μουσική με λύρα, γεύσεις με κρητική νοστιμιά, τί άλλο θέλει ο πολιτισμός μας για να ανθίζει;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει