Του βγάζω το καπέλο

171

Χαμός και δικαίως με τη βίαιη έξωση της Κολοβού. Αλλά αλήθεια πότε έγινε η δημοσίευση του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού; Στις 20 Μαρτίου 2019 σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο Σκυλακάκης. Ποιος κυβερνούσε τότε; Ο ίδιος που πήγε τώρα στο ίδιο σπίτι για να διαμαρτυρηθεί επειδή επί δικής του πρωθυπουργίας και με νόμο που ψήφισε ο ίδιος το 2015 (4354/2015), ορίστηκε πλειστηριασμός! Του βγάζω το καπέλο!

Πότε τελικά εκτελέστηκε;

…Και για να είμαι δίκαιος. Το έγγραφο είναι του υφυπουργού κ. Σκυλακάκη. Ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι επί διακυβέρνησης τους δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί λαϊκής πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών και πλαίσιο δικαστικών προσφυγών από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

Όπως προκύπτει από το e-auction.gr, ο πλειστηριασμός για το σπίτι της κας Κολοβού όντως δεν εκτελέστηκε στις 20.3.19 όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν εκτελέστηκε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι να φέρει το δικό της νομοθετικό πλαίσιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει