ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά από τα κόμματα απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία

208

Συνάντηση με όλα τα κόμματα θέλει η ΠΟΕΔΗΝ ζητώντας να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο για την υγεία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Το Υπουργείο Υγείας καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα νοσοκομεία. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι συνέχεια της θεσμοθέτησης των απογευματινών χειρουργείων στα Νοσοκομεία επί πληρωμή των ασθενών”.

Οι λίστες χειρουργείων θα μειωθούν με προσλήψεις προσωπικού, κίνητρα στους υγειονομικούς και όρια στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα”.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία,

το υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπει οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς των ΤΕΠ. Τα ΤΕΠ των νοσοκομείων καλύπτονται από σχεδόν το σύνολο των γιατρών των Νοσοκομείων. Η άνιση μεταχείριση θα δημιουργήσει σημαντικές δυσχέρειες στη λειτουργία των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Το Νομοσχέδιο εκχωρεί σε ιδιώτες τις δευτερογενείς διακομιδές με κρυφές και φανερές χρεώσεις στους ασθενείς και πολύ μεγαλύτερο κόστος για το Δημόσιο. Η λύση είναι οι δευτερογενείς διακομιδές να ανατεθούν στα  νοσοκομεία με τη σύσταση οργανικών θέσεων οδηγών στα νοσοκομεία και τις αναγκαίες προσλήψεις.

Διαφωνούμε και παρεμβαίνουμε με τις πολιτικές συγχωνεύσεων – καταργήσεων νοσοκομείων.

Διεκδικούμε  την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Διεκδικούμε την αύξηση των δημόσιων δαπανών για  την δημόσια υγεία για να σταματήσουν οι πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει