Πιο κοντά στη Σπιναλόγκα το… ηλεκτρικό ρεύμα

160

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος  από την ακτή της Πλάκας προς την Σπιναλόγκα, καθώς πρωτοκολλήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η έγκριση που απεστάλη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό αυτό έργο.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που εξελίσσεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενώ απαιτήθηκε το χρονικό διάστημα των πέντε συνολικά μηνών, για να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να έρθει η σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μάλιστα όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τη ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Αγίου Νικολάου, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, ενώ σε διάστημα δύο ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, δεδομένου ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη προχωρήσει στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών.

Επιπλέον, εξελίσσεται, όπως είναι γνωστό,  η διαδικασία εκ νέου ανάθεσης σε ειδική μελετήτρια , μελέτης για το σωστό φωτισμό της Σπιναλόγκας με στόχο την ανάδειξη του Μνημείου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Αγίου Νικολάου, προγραμματίζεται συνάντηση με τα στελέχη της ΔΕΥΑΑΝ,  αφού ήδη έχει παραδοθεί η μελέτη μεταφοράς νερού από την Πλάκα στη Σπιναλόγκα.

Αναφορικά με την κατασκευή compact βιολογικού καθαρισμού στη Σπιναλόγκα, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε ότι το έργο θα είχε ήδη δημοπρατηθεί, ωστόσο δεν έχει λογική, όπως εξήγησε, να εγκατασταθεί η συγκεκριμένη υποδομή, εάν δεν μεταφερθεί το ρεύμα και το νερό στο νησί.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η δημοτική Αρχή, την παρούσα περίοδο με αφορμή τη συμπλήρωση των βασικών υποδομών του νησιού, βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης 400 χιλ. ευρώ (εγκεκριμένη μελέτη ΚΑΣ), για την ανακατασκευή και επέκταση του μόλου της Σπιναλόγκας που εξυπηρετεί κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει