ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ: Αντιπλημμυρικά έργα με κίνδυνο να… πνιγεί η κυκλοφορία

269

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έρχονται από σήμερα στην οδό Καζαντζίδη, καθώς ξεκινούν οι εργασίες ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, που θα έχει ως αφετηρία την περιοχή πριν από τον κόμβο της Καλλιθέας μέχρι τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εγκατασταθεί ένας μεγάλος συλλεκτήριος αγωγός ομβρίων, ώστε να δοθεί λύση στην απορροή των τεράστιων ποσοτήτων νερού που πνίγουν την περιοχή, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να παραλύει με την πρώτη δυνατή νεροποντή. Εκτός από το μεγάλο δίκτυο υποδοχής ομβρίων, στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα που εμφανίζει και θα εγκατασταθεί νέος φωτισμός.

Τα έργα θα εκτελεστούν χωρίς να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας που θα γίνεται απρόσκοπτα και από τα δύο ρεύματα, αλλά σε μια στενότερη ζώνη του οδοστρώματος, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «στην πρόδρομη φάση των εργασιών, για την ανάπτυξη του εργοταξίου, θα γίνει προσωρινή στένωση του οδοστρώματος και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα. Η στένωση θα υλοποιηθεί σε απόσταση 250 μέτρων από τον κόμβο Αλικαρνασσού προς Βιάννο, για μήκος περίπου 120 μέτρων.

Στην πρώτη φάση των εργασιών θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα από Βιάννο προς Ηράκλειο σε μήκος 250 μέτρων από τον κόμβο Αλικαρνασσού. Τα οχήματα που κινούνται προς Ηράκλειο θα εκτρέπονται στο αντίθετο ρεύμα το οποίο θα μετατραπεί σε ρεύμα διπλής κατεύθυνσης.

Στον κόμβο Αλικαρνασσού απαγορεύεται η αριστερή στροφή των οχημάτων που έρχονται από Βιάννο και κατευθύνονται στον Β.Ο.Α.Κ. προς Αγ. Νικόλαο. Τα οχήματα με προορισμό τον Αγ. Νικόλαο θα εκτρέπονται από τον Ι.Κ. Καλλιθέας μέσω της οδού Καράτζη. Οι ρυθμίσεις αυτές θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 16-12-2022».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει