ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗΣ: Παρουσία των εγγονιών του παρέλαβε το πτυχίο

Βάζει πλώρη για μεταπτυχιακό στα 88 του!

407

Πτυχιούχος του  τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι πλέον και επίσημα ο 88χρονος τυπογράφος κ. Δημήτρης Μουδατσάκης ο οποίος παρέλαβε χθες με μεγάλη συγκίνηση, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, το πτυχίο του σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Σχολή στο Ρέθυμνο για τους νέους απόφοιτους.

Ο κ. Μουδατσάκης παρέλαβε με συγκίνηση το πτυχίο του
Ο κ. Μουδατσάκης παρέλαβε με συγκίνηση το πτυχίο του

Δίπλα του σύσσωμη η οικογένεια

Δίπλα του, σύσσωμη η οικογένεια του, τα τρία παιδιά και τα επτά εγγόνια του που είναι ιδιαίτερα υπερήφανα για τον παππού τους που ετοιμάζεται πλέον να κάνει και το μεταπτυχιακό του!

Όπως έγραψε η «Π» όταν ήταν νέος, από το χωριό Σκοτεινό της Πεδιάδας όπου ξεκίνησε τη ζωή του, η δυνατότητα να μορφωθεί δεν υπήρχε.

Όμως η μεγάλη δίψα του για μάθηση τον οδήγησε στα φοιτητικά έδρανα σε ηλικία 84 ετών και τώρα λίγο πριν τα 90, είναι πλέον πτυχιούχος.

Ο πρύτανης κ. Γιώργος Κοντάκης τον υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο, του πρόσφερε το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης και κάλεσε τους φοιτητές να δουν τον κ. Μουδατσάκη ως παράδειγμα μιας προσπάθειας για εξέλιξη, που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο 88χρονος τυπογράφος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία φοιτητής της χώρας, πήγαινε στην Σχολή του στο Ρέθυμνο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και τα 4 αυτά χρόνια, όπως  μας είχε πει, δεν έχασε ούτε μία παράδοση.

«Η φοίτησή μου στη σχολή, ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Όλα ήταν όμορφα, το αμφιθέατρο, η διδασκαλία, η βιβλιοθήκη. Εκείνο όμως που με συγκινούσε περισσότερο  ήταν η αγάπη που απολάμβανα από τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου» ανέφερε.

Παρατεταμένα  χειροκροτήματα  στη διάρκεια  της ορκωμοσίας του
Παρατεταμένα
χειροκροτήματα
στη διάρκεια
της ορκωμοσίας του

Έτοιμος για το μεταπτυχιακό

Ο κ. Μουδατσάκης που πιστεύει ότι η μόρφωση σε κάνει καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο, δεν αρκείται σε ένα πτυχίο.

Δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει το μεταπτυχιακό του στην Βυζαντινή Ιστορία, την Νεότερη ή του Μεσαίωνα, επιλογή που θα γίνει με την συνεργασία των καθηγητών του.

«Ανυπομονώ να αρχίσω πάλι την μελέτη, γιατί δεν φαντάζεστε πόση ζωντάνια μου δίνει το Πανεπιστήμιο.

Αυτό το ταξίδι στη γνώση ομόρφυνε το ταξίδι της ζωή μου…» μας είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει