Ένα ταξίδι σε Ελλάδα, Ρωσία και τουρκοκρατούμενη Κρήτη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

129

Η  παρουσίαση του βιβλίου του Αμερικανού συγγραφέα  Bayard Taylor  «Ταξίδια 1857-1858, Ελλάδα Ρωσία και τουρκοκρατούμενη Κρήτη», σε μετάφραση και επιμέλεια της Γεωργίας Καρβουνάκη, θα γίνει σε εκδήλωση που οργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα τέχνης της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, στη Δουκός Μποφώρ 20 σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στις  7:30  το απόγευμα και θα πλαισιώνεται από φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες του διακεκριμένου φωτογράφου Μιχάλη Νικηφοράκη.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Όλγα Ανδρεαδάκη.

Πολυσχιδής ως προσωπικότητα, ο Αμερικανός Μπέιαρντ Τέιλορ ξεκίνησε από μια φάρμα και έγινε «επαγγελματίας ταξιδιώτης», δημοσιογράφος, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος. Ρομαντικός που πατούσε γερά στη γη, θαύμαζε την Αρχαία Ελλάδα αλλά ζούσε στη σύγχρονή του εποχή, με γνώση και άποψη για τα πάντα.

Συνδυάζοντας δουλειά και γαμήλιο ταξίδι, επισκέφθηκε την Ελλάδα του Όθωνα, την Οθωμανοκρατούμενη Κρήτη και κατέληξε στη Ρωσία των Ρομανόφ.

Πώς είδε ο περιηγητής το νεαρό ελληνικό βασίλειο; Οι περιγραφές του για την Ελλάδα, μόλις τριάντα πέντε χρόνια μετά την Επανάσταση, είναι καθηλωτικές.

Από το οξύ βλέμμα του δεν ξεφεύγει καμία πτυχή της κοινωνίας, της πολιτικής, της οικονομίας. Ο συγγραφέας έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει, κάποτε με τρόπο δυσάρεστο αλλά πάντα με γλαφυρές, λεπτομερείς περιγραφές.

Η Γεωργία Καρβουνάκη γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο. Σπούδασε στη Σχολή Ξεναγών Κρήτης, παρακολούθησε τα σεμινάρια διόρθωσης και επιμέλειας κειμένου του Ιανού, έχει πτυχίο Ελληνικού Πολιτισμού από το Ε.Α.Π. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημιουργική Γραφή. Ασχολείται με την επιμέλεια κειμένων και την αρθρογραφία. Έχει συμμετάσχει με βραβευμένα διηγήματά της σε συλλογικές εκδόσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει