Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: “Παραμένουμε σε εγρήγορση και περιμένουμε”

141

Πολλά… “περιμένετε” άκουσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας από την αναπλ. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν μαζί της στην Αθήνα για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Μετά από διάλογο που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά αποχωρήσαμε κάνοντας απολογισμό της επίσκεψης.

Τι αποκομίσαμε:

Μετά τα Χριστούγεννα θα γίνουν προκηρύξεις γιατρών. Πήραμε χαρτί και μολύβι να καταγράψουμε τι αναλογεί σε εμάς. Μας απάντησε να μην γράφουμε τίποτα και να περιμένουμε για να δούμε. Περιμένουμε λοιπόν.

Μας μίλησε για την προκήρυξη των τριών θέσεων επικουρικών γιατρών,  της εξηγήσαμε ότι στη λίστα των επικουρικών δεν υπάρχουν γιατροί των ειδικοτήτων που χρειαζόμαστε  οπότε πάλι περιμένουμε.

Μας είπε ότι για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουμε με συσσώρευση ασθενών σε λίστες,  θα αποστέλλει από άλλα Νοσοκομεία γιατρούς ειδικοτήτων για υποστήριξη. Δηλαδή εκ περιτροπής και κατά καιρούς, γιατροί που χρειαζόμαστε θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση. Περιμένουμε.

Για την αναπλήρωση των κενών θέσεων του οργανισμού που σήμερα πλησιάζουν το 50%, μας απάντησε ότι δεν ισχύουν οι οργανισμοί και να περιμένουμε τον νέο νόμο για την υγεία όταν θα περάσει από τη Βουλή. Θα περιμένουμε.

Για την ένταξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στα νοσοκομεία προβληματικών και νησιωτικών περιοχών ώστε να προσελκύουν γιατρούς, η απάντηση της είναι ότι δεν αποδέχεται πλέον τον θεσμό και ότι θα θεσπίσει κίνητρα για την μόνιμη εγκατάσταση των γιατρών στα επαρχιακά νοσοκομεία. Περιμένουμε να δούμε τα κίνητρα.

Αποδέχτηκε ότι ο θεσμός της ενιαίας διοίκησης δεν λειτούργησε όπου εφαρμόστηκε και ότι τα νοσοκομεία θα αποκτήσουν την αυτόνομη διοίκηση τους  με κάποια επιτροπή συντονισμού στην οποία οπωσδήποτε θα συμμετέχουν οι διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κάθε νοσοκομείου. Και για αυτό θα περιμένουμε.

Για κτηριακές αναβαθμίσεις, μας είπε ότι το βλέπει θετικά και ότι πρέπει να κατατεθούν οι μελέτες για διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ.

Θα έλεγε κανείς ότι επιστρέφουμε αποκομίζοντας κάμποσα ΠΕΡΙΜΕΝΕ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει