Σήμερα η δίκη για το πιστολίδι στις Γούβες

132

Σήμερα, μετά από αναβολές, αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση του αιματηρού επεισοδίου  σε ταβέρνα, στις Άνω Γούβες, τη νύχτα της 14ης Ιουλίου 2021, στη διάρκεια του οποίου έπεσε ξύλο και πιστολίδι στη μέση του κεντρικού δρόμου, μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων, ακόμα και μικρών παιδιών. Δύο ανήλικα αγόρια είδαν να πυροβολούν τους γονείς τους, έναν 38χρονο κτηνοτρόφο από την Αρμάχα, και την 45χρονη σύζυγό του.

Στο εδώλιο, όπως έχει γράψει η «Π»,  παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά πέντε Κρητικοί,  δύο αδέρφια που συνδέονται με την Κόξαρη, 30 και 28 ετών αντίστοιχα, ένας 33χρονος από το Καλό Χωριό, και δύο ακόμα νεαροί από Κριτσά και Ανώγεια αντίστοιχα.

Ως φυσικός αυτουργός των πυροβολισμών φέρεται ο μεγαλύτερος αδελφός, 30 ετών, ο οποίος είχε προφυλακιστεί και αντιμετωπίζει την  κατηγορία  της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Ο 28χρονος αδελφός του, ο οποίος  φέρεται να ξεκίνησε με μπουνιές την επίθεση κατά του ζευγαριού, παραπέμπεται να δικαστεί για συνέργεια, όπως επίσης  και οι δύο μικρότεροι συγκατηγορούμενοι του.

Ως προς τον 33χρονο υπάρχει διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου, καθώς παραπέμπεται να δικαστεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Του αποδίδεται ότι εκείνος ουσιαστικά προέτρεψε και παρότρυνε τον 30χρονο να πυροβολήσει κατά του 38χρονου, αφού αμφότεροι είχαν αστικές διαφορές με τους παθόντες. Τοποθετείται μάλιστα χαρακτηριστικά στο στόμα του η φράση «στο μπέτη ρίξε του!».

Ο 33χρονος είχε επίσης κριθεί προσωρινά κρατούμενος αλλά αποφυλακίστηκε στην πορεία.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο 38χρονος κτηνοτρόφος δέχθηκε τους πυροβολισμούς από πολύ μικρή απόσταση, κάτω του 1,5 μέτρου, και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, αριστερά στο θώρακα και στο ιερό οστό.

Η τετραμελής οικογένεια, οι γονείς και τα δύο αγόρια τους, κάθο-νταν  σε ένα εξωτερικό τραπεζάκι της ταβέρνας μαζί με έναν φίλο τους και το κοριτσάκι του, όταν κατέφθασε η πλευρά των κατηγορουμένων, αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα χέρια και να ακολουθήσουν τα πυρά.

Οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχονται τα όσα τους αποδίδονται, ενώ ο ισχυρισμός που είχε προβληθεί από τον 30χρονο είναι ότι όταν κατέφθασε στο σημείο, είδε τον αδελφό του να σφαδάζει από τον πόνο, θεώρησε ότι τον είχαν μαχαιρώσει και θολωμένος, πυροβόλησε.  Ο 28χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στα γόνατα από πτώση στο έδαφος και μάλιστα οι συγκατηγορούμενοι του τον πήραν σηκωτό από το σημείο και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει