Μεσσαρά: Καταδικαστική απόφαση για το τροχαίο με θύμα το 7χρονο κοριτσάκι

228

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 10 μηνών επέβαλε χθες  το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον κατηγορούμενο οδηγό για το τροχαίο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2018, στη διασταύρωση Καστελίου, στη Μεσσαρά, και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 7χρονο κοριτσάκι και να τραυματιστούν η μητέρα του και η 4χρονη αδερφούλα του.

Ο χαμός της 7χρονης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αφού παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε στη ΜΕΘ, το μικρό αγγελούδι δεν τα κατάφερε. Μέσα στην οδύνη και την συντριβή, οι γονείς πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πλανόδιο ψαρά για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αλλά και για τις σωματικές βλάβες σε βάρος της μητέρας και της μικρότερης αδερφής του και του επέβαλε, όπως προαναφέρθηκε,  συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και δέκα μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η απόφαση του δικαστηρίου, αν και δεν φέρνει πίσω το παιδί, αποτελεί δικαίωση, όπως ειπώθηκε, για την οικογένεια του αδικοχαμένου κοριτσιού που ακόμα παλεύει να διαχειριστεί το πένθος της απώλειας. Από την πλευρά του κατηγορουμένου ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο εντολέας του σαφώς και εκφράζει τη θλίψη του για το δυστύχημα, επιμένει όμως ότι δεν είχε καμία υπαιτιότητα στο τροχαίο, ενώ αμφισβητεί  πλήρως ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως του έχει αποδοθεί από τους πραγματογνώμονες, με μέτρηση 2,7. Υποστήριξε μάλιστα ότι το  δικαστήριο τον δικαίωσε εν μέρει ως προς το επίμαχο σκέλος, δηλαδή της μέθης. «Η δικαιοσύνη αποφασίζει με βάση τα όσα συνεισφέρουν οι μάρτυρες και οι πραγματογνώμονες. Στην προκειμένη περίπτωση την ευθύνη του σφάλματος φέρουν οι πραγματογνώμονες» δήλωσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει