ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ: Παρέμβαση Κεγκέρογλου για αντικατάσταση ασθενοφόρων

183

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης κατέθεσε ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στις 07-07-21 έληξε  ο Δημόσιος Ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός για την προμήθεια (14) Ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης αλλά παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις από τον ανάδοχο του έργου.

Σύμφωνα με τα Σωματεία Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης στη διάρκεια της περυσινής κακοκαιρίας αναδείχθηκαν πολλές δυσκολίες, με τα πληρώματα να προσεγγίζουν χιονισμένα σημεία ακόμα και με συμβατικά ασθενοφόρα, ενώ πολλά οχήματα είναι «γηρασμένα» μετρώντας έως και 800.000 χιλιόμετρα.

Επειδή τα νέα οχήματα αναμένεται να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συμβατικά ασθενοφόρα κατά την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας

Επειδή είναι επιβεβλημένη η άμεση αντικατάσταση των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.

Ερωτάσθε κε. υπουργέ:

-Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες αναφορικά με τον Δημόσιο Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό για την προμήθεια (14) Ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης;

-Δεδομένης της δέσμευσης για διάθεση ενός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου, ποιός ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τα υπόλοιπα 13; Έχουν ληφθεί υπόψη οι πραγματικές ανάγκες αλλά και οι ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει