ΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πυρήνες ανάπτυξης και επενδύσεων στην πόλη

2,530

Σημαντικοί πυρήνες ανάπτυξης αρχίζουν να δημιουργούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, εντός κι εκτός των τειχών, οι οποίοι και προβλέπεται να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία της.

Από το ανοικτό εμπορικό κέντρο στην καρδιά της πόλης, έως τη δημιουργία ενός νέου data center στην βιομηχανική περιοχή, το Ηράκλειο εξελίσσεται δυναμικά και αναπτύσσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα, η επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο χώρο του Talos Plaza έχει δημιουργήσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για εταιρίες που δραστηριοποιούνται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ η επικείμενη δημιουργία του πάρκου Ερυθραίας στα νότια της πόλης, έχουν δημιουργήσει ένα πλούσιο επαγγελματικό και επενδυτικό μίγμα, από τη λεωφόρο Κνωσού έως και την Παπαναστασίου. Νέες επιχειρήσεις ενεργοποιούνται διαρκώς στα νότια της πόλης, γνωστοί επιχειρηματίες του Ηρακλείου επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους, κυρίως στην Κνωσού, ενώ τοπικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους στην Παπαναστασίου.

Έρχονται τα «Πολωνικά Zara»

Ένα από τα πρώτα φυσικά καταστήματα των επονομαζόμενων «Πολωνικών Zara» είναι προγραμματισμένο να ανοίξει μέσα στο 2023 στο Ηράκλειο, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει ήδη σε δυναμικές επενδύσεις στην πόλη.

Η εταιρεία Sinsay, είναι η μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες με παγκόσμια ενεργοποίηση, η οποία έκλεισε συμφωνία με την εταιρεία διαχείρισης του Talos Plaza, έχοντας ήδη δεσμεύσει περίπου 1.500 τετραγωνικά μέτρα καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», η εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιήθει στο Ηράκλειο με την πλήρη γκάμα προϊόντων της, που περιλαμβάνουν από ρούχα και αξεσουάρ για άνδρες, γυναίκες, μητέρες, βρέφη και παιδιά, έως είδη διακόσμησης σπιτιού και προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Αναφέρεται ότι η εταιρεία διαθέτει ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, ωστόσο στόχος της είναι η ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου φυσικών καταστημάτων.

Η εταιρεία Sinsay έχει χαρακτηριστεί ως «πολωνικό Zara» επειδή ακολουθεί τη λογική του Fast Fashion, που υιοθέτησε πρώτος ο όμιλος Inditex στον οποίο ανήκουν τα Zara, σύμφωνα με την οποία προσφέρεται μεγάλη γκάμα προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές.  Ο όμιλος στον οποίο ανήκει η Sinsay διαθέτει μια αλυσίδα με περισσότερα από 1.700 καταστήματα συνολικής επιφάνειας 1,4 εκατoμμυρίων τετραγωνικών μέτρων και διανέμει ρούχα και αξεσουάρ σε 3 ηπείρους. Η LPP  απασχολεί πάνω από 24 χιλιάδες άτομα στα γραφεία και τις δομές πωλήσεών της στην Πολωνία, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Στο Ηράκλειο η LC Waikiki
Στο Ηράκλειο η LC Waikiki

Στο Ηράκλειο και η LC Waikiki

Μία ακόμα εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ένδυσης, έχει κλείσει μια μεγάλη συμφωνία ενεργοποίησής της στο Ηράκλειο, από την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για την LC Waikiki, η οποία εκκίνησε από το Παρίσι το 1988, ωστόσο πέρασε σύντομα στα χέρια του ενός εκ των τριών Γάλλων συνεταίρων, ο οποίος και μετέφερε την έδρα της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία έχει δεσμεύσει τεράστιους χώρους στο Talos Plaza, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστή η στρατηγική που θα ακολουθήσει ως προς την προώθησή της στην Κρήτη.

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 54.000 υπαλλήλους σε 1.200 καταστήματα και 53 χώρες, ενώ εκτός από τις δικές της συλλογές δραστηριοποιείται και στον τομέα της μεταπώλησης γνωστών brands στον οποίο κι έχει δώσει βαρύτητα τα τελευταία χρόνια.

Κάτω από την «ομπρέλα» της στο κομμάτι της μεταπώλησης, υπάρχουν μια σειρά από γνωστά, σε παγκόσμιο επίπεδο brands όπως είναι η “For you Moda”, “Moi Noi”, “Organickid”, “Luggi Baby”, “Max Factor”, “Nivea”,“Soho”, “Breeze”, “Dark Seer”, Madmext’, “Slazenger”, “Fossil” και πολλές άλλες.

Μέσα στον Δεκέμβρη οι κινηματογράφοι

Οι μεγάλες εταιρείες ασφαλώς έρχονται να επενδύσουν στο Ηράκλειο, εξαιτίας και της επαναλειτουργίας των πολυκινηματογράφων που ανοίγουν άμεσα στο Talos Plaza. Ως καταληκτική ημερομηνία για το άνοιγμα των κινηματογράφων έχει οριστεί η 15η Δεκεμβρίου, αν και καταβάλλονται προσπάθειες για να ανοίξουν οι κινηματογράφοι πολύ νωρίτερα. Εξαιτίας του χρόνου που έχουν μείνει κλειστοί οι κινηματογράφοι, η εταιρεία ODEON που θα έχει και πάλι τη διαχείρισή τους προχωρά σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση του χώρου, αλλά και του εξοπλισμού προβολών και ήχου, με σκοπό οι αίθουσες να είναι οι κορυφαίες που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα.

Το αργότερο ως τις 15 Δεκεμβρίου το άνοιγμα των κινηματογράφων στο Talos Plaza

Open Mall και ανάπτυξη στο … νότο

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η δημιουργία Open Mall στο Ηράκλειο, το οποίο αναμένει την τελική έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Στόχος είναι μέσα στην άνοιξη να ξεκινήσει ο διαγωνισμός, αφού η καταληκτική ημερομηνία του έργου είναι η 31η  Δεκεμβρίου 2023. Στο μεταξύ, νέες επιχειρήσεις αναπτύσσονται διαρκώς στο νότιο τμήμα της πόλης και περιφερειακά του νέου πάρκου Ερυθραίας.

Σήμερα τα εγκαίνια του νέου Data Center
Σήμερα τα εγκαίνια του νέου Data Center

Ήδη η περιοχή μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη, αφού κυριολεκτικά δεν στερείται καμίας υποδομής ή επιχείρησης, ενώ συνεχώς αναπτύσσονται νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, που παράλληλα με τη βελτίωση των υποδομών, δημιουργούν ένα νέο πόλο ανάπτυξης.

Έρχεται το Data Center

«Κρήτη: Κοιτίδα του αρχαίου πολιτισμού – κόμβος του ψηφιακού» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στις 11.30 με αφορμή την επένδυση – ορόσημο για τη δημιουργία νέου Data Center στη Βιομηχανική Περιοχή που θα ονομάζεται «Heraklion 1».

Στην εκδήλωση είναι προγραμματισμένο να παραβρεθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης κ’ Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και η επιτετραμμένη στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Maria Olson.

Το νέο Data Center δημιουργείται από την εταιρία Lamda Hellix με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβολο τον κ. Απόστολο Κάκκο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει