Με το ξεκίνημα… κατσίγαρος στους χειμάρρους

Την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, του Λιμενικού σώματος αλλά και την παρέμβαση της Εισαγγελίας και των ελεγκτικών υπηρεσιών Περιβάλλοντος ζητούν φορείς και κάτοικοι στον Δήμο Μινώα, οι οποίοι κάνουν λόγο για εκτεταμένη ρύπανση απο τοξικά απόβλητα ελαιουργείων (κατσίγαρου) ποταμού και πηγών.

Όπως καταγγέλλουν, τις προηγούμενες μέρες διαπίστωσαν ότι, ασυνείδητοι ρυπαίνουν το μεγάλο ποτάμι που διασχίζει αγροτικές περιοχές των χωριών, Αυλής, Κασσάνων Ινίου, Μαχαιράς, Βακιωτών, Λαγούτας, Σχοινιά και εκβάλει μέσω του “Αναποδάρη” στο Λιβυκό πέλαγος. Το ίδιο φαινόμενο με μαύρα λήμματα, όπως δηλώνουν  εκπρόσωποι των τοπικών φορέων παρατηρείται δυστυχώς κάθε χειμώνα και κυρίως τις βροχερές ημέρες. Οι ίδιοι προσθέτουν ότι, το θράσος των παρανομούντων ξεπερνά φέτος κάθε όριο, αφού λόγω της ατιμωρησίας τα προηγούμενα χρόνια δρουν ανεξέλεγκτα ρυπαίνοντας πριν ακόμα αρχίσει εντατικά η ελαιοκομική περίοδος.

Στο «πόδι» είναι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος που καταγγέλλουν ρύπανση από κατσίγαρο“Αν δεν υπάρξει τώρα άμεση τιμωρία, οι ρυπαίνοντες ελαιουργοί θα παρανομούν συνεχώς όλο τον χειμώνα που εξ αντικειμένου θα έχουν πολύ δουλειά λόγω της μεγάλης ελαιοπαραγωγής”, λένε χαρακτηριστικά στην “Π”εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Το φαινόμενο της ρύπανσης είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιοχές του Αρκαλοχωρίου και των χωριών Αυλής, Κασσάνων, Ινίου, Μαχαιράς και εκδηλώθηκε Σάββατο που η υπηρεσίες ελέγχου Περιβαλλοντος είναι κλειστές, αλλά υπήρξαν καταγγελίες στον Αστυνομικό σταθμό Αρκαλοχωρίου και στο Λιμενικό απο  εκπροσώπους τοπικών φορεων ΤΟΕΒ, Κοινοτήτων και Πολιτιστικών συλλόγων.

Η παρανομία της ρύπανσης όπως φημολογείται απο τους κατοίκους, διαπράττεται είτε με απευθείας απόρριψη των κατσιγάρων στο ποτάμι είτε με εν κρυπτώ απόρριψη των κατσιγάρων απο μεταφερόμενα βυτία στα φρεάτια του βιολογικού του Αρκαλοχωρίου, εξαπατώντας στην συνέχεια τους πάντες ότι, πρόκειται για ..απλά «αθώα» λήμματα του βιολογικού καθαρισμού. Ένα τέτοιο συμβάν όπως λέγεται, είχε εντοπιστεί και περισυ.

Είναι, όπως όλοι λένε, τα λήμματα αυτά κατάμαυρος τοξικός κατσιγαρος, και ζητείται “να ληφθούν δείγματα αλλά και να διαλευκανθεί τάχιστα το όλο ζήτημα και βέβαια να αποδοθούν ευθύνες και τιμωρία στους υπευθύνους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει