Εντυπωσιακή αρχή και θεαματικό φινάλε

ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

140

Εντυπωσιακό ήταν το τελετουργικό έναρξης του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Al Bayt Stadium του Αλ Κορ, παρουσία 60.000 φιλάθλων.

Οι διοργανωτές στο Κατάρ δημιούργησαν μία τελετή, η οποία καθήλωσε το κοινό με τα χρώματα, τις εικόνες και τη μουσική της.

Το Κατάρ έχει δεχθεί πολύ σκληρή κριτική για τα ανύπαρκτα ανθρώπινα δικαιώματα, τους θανάτους χιλιάδων εργατών για να είναι όλα έτοιμα στη διοργάνωση αλλά στην τελετή έναρξης όλα πήγαν καλά.

Χορευτικά από γυναίκες με τοπικές ενδυμασίες και ανατολίτικοι ήχοι κυριαρχούσαν, ενώ χορευτές στο κέντρο του γηπέδου λικνίζονταν υπό τους ρυθμούς τραγουδιών από προηγούμενα Μουντιάλ. Μαζί και οι μασκότ των προηγουμένων διοργανώσεων, από τον Γουίλι το λιοντάρι του 1966 μέχρι τον λύκο Ζαμπιβάκα του 2018. Δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο Λαϊμπ, η φετινή μπασκότ, η οποία είναι ένα… φαντασματάκι με κελεμπία.

Το μεγαλειώδες μουσικό σόου περιελάβανε εμφανίσεις από τον Γιούνγκουκ, μέλος του πιο δημοφιλούς συγκροτήματος της Νότιας Κορέας κι ενός από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, των BTS.

  Ο Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε στην τελετή έναρξης
Ο Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε στην τελετή έναρξης

Ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν συμμετείχε κι αυτός στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ. Ο 85χρονος Φρίμαν εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία για τα «συναισθήματα που μας συνδέουν όλους τώρα». Επισήμανε τον ρόλο που παίζει το ποδόσφαιρο στην ένωση των ανθρώπων, επιμένοντας σε αυτούς τους διχαστικούς καιρούς διαχωρισμού, ότι είναι καιρός για συσπείρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρίμαν φορούσε ειδικό γάντι στο αριστερό του χέρι, το οποίο κάποια στιγμή αφαίρεσε για συμβολικούς λόγους.

Λίγο πριν από τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα, ο θρύλος της εθνικής Γαλλίας και παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998, Μαρσέλ Ντεσαγί, ήταν ο άνθρωπος που έκανε την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο του Al Bayt Stadium, κρατώντας στα χέρια του

το ολόχρυσο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει