Κατέβασε τα άρθρα το Σπίγκελ

148

Θυμάστε πως μας… είχαν πρήξει με τον Έβρο και τους 38; Τα τόσα ψέματα που έχουν ειπωθεί; Το περιοδικό Der Spiegel κατέβασε τα άρθρα του αναφορικά με την υπόθεση των 38 προσφύγων από τη Συρία, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σε διευκρίνισή του, η οποία ανέβηκε στην θέση άρθρου για τους 38 πρόσφυγες όπου χαρακτήριζε τα ευρωπαϊκά σύνορα ως «παγίδα θανάτου», το γερμανικό μέσο επικαλείται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αρχικού ρεπορτάζ.

Πλέον στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού αναφέρεται το εξής μήνυμα: «Σε αυτό το σημείο υπήρχε δημοσίευμα για την τύχη μιας ομάδας προσφύγων στον ελληνοτουρκικό ποταμό Έβρο το καλοκαίρι του 2022. Υπάρχουν πλέον αμφιβολίες για την προηγούμενη περιγραφή του τι συνέβη εκείνη την εποχή. Ως εκ τούτου, έχουμε αφαιρέσει προσωρινά αρκετές αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα από τον ιστότοπό μας. Εξετάζουμε τις αναφορές μας και, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αποφασίζουμε εάν θα αναδημοσιεύσουμε ή όχι τα άρθρα σε διορθωμένη και ενημερωμένη μορφή».

 

Τελικά ήταν… άκριτα τα στοιχεία

…Θυμίζω ότι η υπόθεση των «38» μονοπωλούσε την πολιτική συζήτηση για καιρό, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη να φτάνει το θέμα μέχρι και τον Άρειο Πάγο, καταθέτοντας στοιχεία με ανακολουθίες που υπήρχαν σε σχετικές καταγγελίες  με την αντιπολίτευση να ξιφουλκεί με διάφορα «στοιχεία». Τα οποία υιοθέτησε και το Σπίγκελ άκριτα- και όχι έτσι όπως θα έλεγε ο Ιάσων- τα οποία και αναγκάστηκε να τα κατεβάσει.

ακριτα τα στοιχεια

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει