Καλλιτέχνες του Ηρακλείου έδωσαν αίμα για τα παιδιά

1.134

Με μουσική και χορό «ντύθηκε» η  ξεχωριστή δράση στο Σταθμό Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ της Πλατείας Ελευθερίας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενίσχυσε σημαντικά τα αποθέματα αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Οι διοργανωτές προσέφεραν μία μουσική νότα και μετέτρεψαν τη διαδικασία της αιμοδοσίας σε μία εκδήλωση προσφοράς και διασκέδασης για τους συμμετέχοντες. Οι Καλλιτέχνες της πόλης του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Παρέα της Αγάπης διοργάνωσαν μια μουσικοχορευτική αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση των παιδιών που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Η ευαισθησία των καλλιτεχνών αποδείχτηκε έμπρακτα και έθεσε ισχυρά θεμέλια για μία σειρά δράσεων με στόχο την αιμοδοτική ενίσχυση των ασθενών που χρήζουν μετάγγισης.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, παρευρέθηκαν οι τραγουδιστές Μάνος Παπαδάκης, Γιώργος Ξυλούρης, Μαρία Κοπανάκη και Μάνος Κοκολάκης καθώς και οι ηθοποιοί Μαστρογιαννάκης Βαγγέλης, Ζαρωνάκη Χαρά και Σπανάκη Μαρίνα. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η RentDJ.gr με τον Γιάννη Ιορδανίδη ενώ το ενδιαφέρον των παιδιών και των αιμοδοτών έκλεψε η Μαρουλίτα.

Από το ΠΑΓΝΗ έδωσαν το “παρών” ο Διοικητής του Νοσοκομείου καθηγητής Χαλκιαδάκης Γεώργιος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Τζανάκης Νικόλαος και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πρινάρη Αγγελική.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Δημόσιας Υγείας Βαμβακάς Λάμπρος και τον Δήμο Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Παπαδάκη Σκαλίδη Ρένα.

Η διοργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον εθελοντικό σύλλογο Παρέα της Αγάπης, τον οποίο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Καστελιανού Πόπη και τα μέλη Χρηστάκη Αγγελική, Παπαδάκη Ακριβή, Τζωρμπατζάκη Μαρίτα,  Κατριαδάκη Έλενα, Ασπιρτάκη Ρομίνα και Σφιγγάκη Φωτεινή.

Ο Σταθμός Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ της Πλατείας Ελευθερίας λειτουργεί σταθερά Τρίτη και Πέμπτη 17:00-20:00 και Σάββατο 10:00-14:30 και βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών, των συλλόγων και των επιχειρήσεων, τόσο για να αιμοδοτήσουν όσο και για να διοργανώσουν τη δική τους εθελοντική αιμοδοσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει