Και τώρα… μεταπτυχιακό για τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη

575

Όταν ήταν νέος, από το χωριό Σκοτεινό της Πεδιάδας όπου ξεκίνησε τη ζωή του, η δυνατότητα να μορφωθεί δεν υπήρχε.

Όμως η μεγάλη δίψα του για μάθηση τον οδήγησε στα φοιτητικά έδρανα σε ηλικία 84 ετών και ακριβώς 4 χρόνια μετά ετοιμάζεται να πάρει το πτυχίο του από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την ερχόμενη   Τετάρτη  η Σχολή  οργανώνει εκδήλωση για να τιμήσει την προσπάθειά του και να του απονείμει το πτυχίο που με τόση συγκίνηση περιμένει, μαζί με τους νέους απόφοιτους της Σχολής, καθώς το καλοκαίρι νόσησε από  κοροναϊό και δεν κατάφερε να πάει στην ορκωμοσία.

Ο πρύτανης Γιώργος Κοντάκης τον υποδέχθηκε τον Σεπτέμβριο  στην πρυτανεία, τού πρόσφερε το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν  τον κ.Μουδατσάκη ως παράδειγμα  μιας  προσπάθειας για εξέλιξη, που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο 88χρονος τυπογράφος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία φοιτητής της χώρας, παππούς με 7 εγγόνια σήμερα, πήγαινε στην Σχολή του στο Ρέθυμνο με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και τα 4 αυτά χρόνια, όπως  είπε στην «Π», δεν έχασε ούτε μία παράδοση.

«Η φοίτησή  μου στη σχολή, ήταν από τις ωραιότερες εμπειρίες που έχω ζήσει.

Όλα ήταν όμορφα, το αμφιθέατρο, η διδασκαλία, η βιβλιοθήκη.

Εκείνο όμως που με συγκινούσε περισσότερο  ήταν η αγάπη που απολάμβανα από τους καθηγητές και τους συμφοιτητές μου.» ανέφερε.

Ο φιλομαθής κ. Μουδατσάκης που πιστεύει ότι η μόρφωση σε κάνει καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο, δεν αρκείται  σε ένα  πτυχίο.

Δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει το μεταπτυχιακό του στην Βυζαντινή Ιστορία, την Νεότερη ή  του Μεσαίωνα, επιλογή  που θα γίνει με την συνεργασία των καθηγητών  του.

«Ανυπομονώ να αρχίσω πάλι την μελέτη, γιατί δεν φαντάζεστε πόση ζωντάνια μου δίνει το Πανεπιστήμιο .

Αυτό το ταξίδι στη γνώση ομόρφυνε το ταξίδι της ζωή μου..» μας είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει