Διεκόπη η δίκη για την Μελίνα

203

Για τις 25 Νοεμβρίου, διακόπηκε χθες η δίκη της μικρής Μελίνας Παρασκάκη.

Μετά την αθώωση της αναισθησιολόγου που κατηγορήθηκε για το θάνατο της 4χρονης, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η υπόθεση επρόκειτο χθες  να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες.

Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για το θάνατο της Μελίνας είχε προσδιοριστεί για χθες, από το Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ωστό-σο, διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την κατηγορούμενη αναισθησιολόγο που παραπέμφθηκε στο εδώλιο για το θάνατο του αδικοχαμένου κοριτσιού. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε πίκρα και οργή στους τραγικούς γονείς της 4χρονης που περίμεναν πέντε ολόκληρα χρόνια να δικαιωθούν για το θάνατο του παιδιού τους.

Καταλυτικό ρόλο στην τελική κρίση του  δικαστηρίου διαδραμάτισαν και οι θέσεις των τριών πραγματογνωμόνων τους οποίους είχε διορίσει, λίγο πριν την έκδοση απόφασης, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις-διευκρινίσεις επί συγκεκριμένων ζητημάτων-ερωτημάτων της έδρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει