Διαγωνισμός Φυσικής

353

Πραγματοποιείται και φέτος ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κατασκευών Φυσικής με συμμετοχή ομάδων μαθητών – καθηγητών από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλου του νησιού.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την πειραματική Φυσική, μέσα από τη σύνδεση των Νόμων της Φυσικής με πρακτικές εφαρμογές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Οι κατασκευές των μαθητών θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, αφού εκτεθούν προς το κοινό στα περιθώρια του 2ου Συνεδρίου του Συλλόγου στα μέσα Μαρτίου του 2023.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την συμμετοχή των μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της Κρήτης. Η διδασκαλία της Φυσικής, όταν αυτή πλαισιώνεται από το Πείραμα και την αυτενέργεια των μαθητών μπορεί να αναδείξει την μαγεία της Φυσικής, έξω από τα πλαίσια των αναλυτικών προγραμμάτων. Τέτοιου είδους διαγωνισμοί πραγματοποιούνται στο επόμενο διάστημα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η συμμετοχή των μαθητών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για περισσότερο Πείραμα στην σχολική αίθουσα.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρει κανείς στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://tinyurl.com/8ba4ebvw

Μπορεί επίσης να σας αρέσει