Ζωντανεύει ξανά το TALOS PLAZA

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ, NEA BRANDS ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

13,458

Έτοιμο να… γεννηθεί ξανά είναι το εμπορικό κέντρο του Talos Plaza, το οποίο μετά από μια μακρά περίοδο κάμψης, ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά.

Ασφαλώς η ανάκαμψη του εμπορικού κέντρου, αλλά και η δυναμική επιστροφή του, όπως πρώτη έγραψε η «Π», συνδέονται άμεσα με τους πολυκινηματογράφους που λειτουργούσαν στο Talos, οι οποίοι και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επαναλειτουργία τους. Έπειτα από περίπου 1.5 χρόνο απραξίας, οι κινηματογράφοι είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στο κοινό, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μετά την αλλαγή των χρήσεων γης και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, η εταιρία που διαχειρίζεται τους κινηματογράφους, επανέρχεται δριμύτερη και δηλώνει έτοιμη να καλύψει όλο το χαμένο έδαφος της περιόδου που οι κινηματογράφοι παρέμεναν κλειστοί. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως και οι οκτώ αίθουσες των κινηματογράφων θα παραμείνουν στη διαχείριση της Odeon, ενώ ακόμα σπουδαιότερο για την τοπική κοινωνία, θεωρείται το ότι οι κινηματογράφοι θα επαναλειτουργήσουν σχεδόν με το ίδιο σχήμα εργαζόμενων που λειτουργούσαν πριν να κλείσουν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο σχεδόν του προσωπικού επαναπροσλαμβάνεται, με ένα μικρό ποσοστό να μην επιστρέφει στη θέση του, από επιλογή όμως, κατά κύριο λόγο.

Τη δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Π», πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των κινηματογράφων, ώστε να αποκτήσουν και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν, σε επίπεδο θεάματος στο Ηράκλειο. Σκοπός της διοίκησης είναι να υπάρχει ξανά ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για όλη την οικογένεια, που θα περιλαμβάνει ψηφιακές προβολές κορυφαίας ανάλυσης με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ήχου και εικόνας, όλες τις νέες παραγωγές, blockbusters, καθώς και πλούσιο πρόγραμμα ταινιών για τους μικρούς φίλους του κινηματογράφου.

Η αλλαγή των χρήσεων γης σε συνδυασμό με την επικείμενη, άμεση επαναλειτουργία των κινηματογράφων, αύξησαν παράλληλα και το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών, που επιθυμούν να επενδύσουν στο εμπορικό κέντρο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διαχειρίστρια εταιρία, έχει στραφεί πια σε μεγάλες εταιρίες και ομίλους, που επιθυμούν να πάρουν μεγάλο μέρος των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου, με τη μορφή «πακέτου». Ήδη, με βάση τις πληροφορίες της «Π», όλα τα διαθέσιμα καταστήματα του ισογείου έχουν δοθεί σε μεγάλη εταιρία που δραστηριοποιείται στους τομείς ένδυσης και ειδών σπιτιού. Χωρίς να είναι ακόμα γνωστό το μίγμα των δραστηριοτήτων που θα επιδιώξει να φέρει η εταιρία στο Εμπορικό Κέντρο, το γεγονός ότι υπήρξε τέτοιο ενδιαφέρον, υποδηλώνει και την αναπτυξιακή προοπτική που δημιουργείται στο εμπορικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του Talos Plaza βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις, για τα διαθέσιμα καταστήματα του πρώτου ορόφου, τα οποία γειτνιάζουν με τους κινηματογράφους και παραδοσιακά εξυπηρετούσαν τις ανάγκες σε φαγητό και διασκέδαση, που συνδέονταν με τη λειτουργία των κινηματογράφων. Ενδιαφέρον υπάρχει και γι’ αυτά τα καταστήματα, από επίσης μεγάλο όμιλο εταιριών, ωστόσο οι συγκεκριμένες συμφωνίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Με βάση το κλίμα πάντως που έχει διαμορφωθεί, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι με την έναρξη κιόλας επαναλειτουργίας των κινηματογράφων, θα έχουν κλείσει όλες οι αναγκαίες συμφωνίες, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο χαρακτήρας του εμπορικού κέντρου Talos Plaza θα είναι εντελώς διαφορετικός, από αυτόν που διατηρούσε μέχρι σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει