Ξανά στο εδώλιο για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας 

Η αθώωση της αναισθησιολόγου ήταν ομόφωνη, όμως ασκήθηκε έφεση

139

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για τα «κρεατάκια». Όπως είναι γνωστό, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει  έφεση  κατά της αθωωτικής απόφασης της αναισθησιολόγου που παραπέμφθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου και επέμεινε στη θέση του αυτή και αφ’ ότου  κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου οι τρεις πραγματογνώμονες που είχε διορίσει το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ειδικών ζητημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η αθώωση της αναισθησιολόγου ήταν ομόφωνη, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να εξηγεί διεξοδικά το σκεπτικό της απόφασης πριν εκφωνήσει την ετυμηγορία.

Στην απολογία της η αναισθησιολόγος είπε ότι κατέβαλε το σύνολο των δυνάμεων της, ψυχικών, γνωσιακών και ανθρώπινων για να σώσει το παιδί, το οποίο δεν άφησε στιγμή από τα μάτια της, αρνούμενη ότι επέδειξε αμέλεια ή αργοπορία.

Απέδωσε το θάνατο της 4χρονης Μελίνας σε μία σπάνια επιπλοκή κατά τη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου, σε σοβαρή διφασική αλλεργική αντίδραση (4ου βαθμού) σε χορηγούμενο φάρμακο (αντίδοτο στη νάρκωση).

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει ενοχή, υποστηρίζοντας ότι οι λανθασμένες ενέργειες της κατηγορούμενης ήταν εκείνες που οδήγησαν στον θάνατο. Το  κλειδί της υπόθεσης,  κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, βρίσκεται  στο βρογχόσπασμο που παρουσίασε το παιδί κατά την ανάνηψη, κρίνοντας ότι αφενός δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτός με αποτέλεσμα η 4χρονη  να υπομείνει μία παρατεταμένη κατάσταση μη αντιμετώπισης του και αφετέρου όταν πλέον διαπιστώθηκε ο βρογχόσπασμος, δεν είχε την ορθή αντιμετώπιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει