Δράσεις προβολής της Περιφέρειας Κρήτης στην ισπανική αγορά

337

Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Tourism Innovation Summit 2022 που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και αποτελεί την κορυφαία σύνοδο παγκοσμίως για τον μετασχηματισμό του τουρισμού μέσω της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Δ/ντης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης, όπου μαζί με την Γενική Διευθύντρια Τουρισμού της Καταλονίας κα Marta Domenech Tomas, μίλησαν σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο για δυο εξαιρετικά επιτυχημένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, την Κρήτη και τη Βαρκελώνη και την επιτυχημένη «συνταγή» που έχουν ακολουθήσει. Το Tourism Innovation Summit έχει ως στόχο να βοηθήσει τον τουρισμό και την ταξιδιωτική βιομηχανία να αντιμετωπίσει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει με επίκεντρο την ψηφιοποίηση και τη καινοτομία.

Υλοποιήθηκαν τρεις ημέρες ανατρεπτικών masterclasses από κορυφαίους ομιλητές και ειδικούς του τουρισμού όπου αναδείχθηκαν επιτυχημένες ιστορίες ταξιδιού, ενώ παρουσιάστηκε μια μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών προκειμένου να βοηθηθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι προορισμοί να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να εξελιχθούν σύμφωνα με τις νέες τουριστικές τάσεις.

Εξάλλου εντυπωσιασμένοι αναχώρησαν από το νησί μας Ισπανοί ποδηλάτες, οι οποίοι ειδικεύονται στην ορεινή ποδηλασία, μετά την πενταήμερη διαμονή τους στα μέσα Οκτωβρίου ως φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας Κρήτης. Το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ισπανίας προκειμένου να προβληθούν στην ισπανική αγορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης όσον αφορά στον ποδηλατικό τουρισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει