Ανθρωποκτονία Δουρουντάκη: Οργή της οικογένειας για τη νέα αναβολή

170

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά που χθες επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης. Για τρίτη συνεχή φορά η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα αναβολής, επικαλούμενη θέμα υγείας του 48χρονου κατηγορούμενου. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε ότι έχει διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό και προσκομίστηκε σχετικό πιστοποιητικό μοριακού τεστ.

Η πολιτική αγωγή εμφανίστηκε κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο νέας αναβολής, αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία του εγγράφου, ενώ μίλησε για «προσχηματικούς λόγους». Σε κάθε περίπτωση ζήτησε να υπάρξει διακοπή και όχι αναβολή, ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κ. Διονύσης Βέρρας και Γιώργος Περάκης εμφανίστηκαν ενοχλημένοι για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης, μία υπόθεση που δεν τιμά το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, υπογράμμισαν ωστόσο ότι στο τέλος ο κατηγορούμενος, όσο και να προσπαθεί να το αποφύγει, θα λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση εκδικάζεται από μηδενική βάση μετά από την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της αθωωτικής απόφασης του 48χρονου κατηγορούμενου. Το πτώμα του 70χρονου βρέθηκε θαμμένο μαζί με το τζιπ του πολλά μέτρα κάτω από τη γη, σχεδόν 3,5 μήνες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του.

Την υπόθεση ξεκλείδωσε μία εμπιστευτική πληροφορία που έφθασε στις Αρχές και οδηγούσε στην επιχείρηση που διατηρούσε ο 48χρονος και ο αδερφός του.

Εκεί εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος που ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκαν στο θύμα.

Ο 48χρονος υποδεικνύει το σημείο ταφής του πτώματος (μαζί με το αυτοκίνητο του θύματος), ισχυρίστηκε ωστόσο  ότι βρισκόταν σε καθεστώς άμυνας.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον κηρύσσει αθώο με συντριπτική πλειοψηφία, αναγνωρίζοντας του άμυνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει