Κριτική για τα τέλη

Ευθείες πολιτικές βολές κατά της οικονομικής πολιτικής της Λότζια αλλά και των δημοτικών παρατάξεων που υιοθετούν την αρχή της ανταποδοτικότητας δια μέσω της οποίας ο δημότης πληρώνει ξανά και ξανά φόρους και τέλη, εξαπολύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή την ψήφιση των δημοτικών τελών για το 2023, που όπως σκωπτικά σχολιάζει ψηφίστηκαν εν ριπή οφθαλμού στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «όλες οι παρατάξεις, ενώ μέχρι πέρυσι έκαναν ότι διαφωνούν προτείνοντας για τα μάτια αστείες μειώσεις πάντα αποδεχόμενοι τη λογική της «ανταποδοτικότητας», φέτος ομονόησαν με τη δημοτική αρχή που μέχρι χθες κατάγγελλαν.

Δεν μπήκαν καν στον «κόπο» να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε, αναδεικνύοντας την αντιλαϊκότητα της λεγόμενης «ανταποδοτικότητας» καθώς και την τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι. Έκανε αναφορά στις διαπιστώσεις ακόμα και των μελετών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που επισημαίνουν ότι «τα φτωχά νοικοκυριά πλήττονται βαρύτατα, επειδή δαπανούν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για διατροφή και ενέργεια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει