Χρηματοδότηση για τις θεομηνίες

119

Στην έγκριση χρηματοδότηση ύψους 130.000 ευρώ με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες προχώρησε με απόφαση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας.

Η έκτακτη χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης επιχορήγησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 και εντάσσεται στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025».

Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης ο βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «η πρόσφατη πρόσθετη χρηματοδότηση για το Δήμο Αγίου Βασιλείου ύψους 130.000 ευρώ στο πλαίσιο χρηματοδότησης Δήμων της χώρας από το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Οι συνολικές παρεμβάσεις σε επίπεδο αποκατάστασης ήδη υπερβαίνουν τις 730.000 ευρώ. (200.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας «Ανακατασκευές των δικτύων υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές», και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση των ζημίων σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας με το ποσό των 400.000). Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ Στέλιο Πέτσα για την ουσιαστική συμβολή του στην αντιμετώπιση των καταστροφών που αποτελεί μέρος της συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής για το ζήτημα».

Αντίστοιχα ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης με δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ολιστική αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η επανάληψη κρίσεων με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στον Δήμο Αγίου Βασίλειου αποτελούν προκλήσεις κομβικής σημασίας για τις οποίες έχουμε αναπτύξει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Όχι μόνο για τη διαχείριση των προαναφερθέντων κινδύνων αλλά και για την αποκατάσταση των κρίσιμων υποδομών για το Δήμο μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η χρηματοδότηση 130.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και σε αυτή την κατεύθυνση θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει