Το ΕΚΗ στο πλευρό των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Καταγγέλλουν πιέσεις για οικειοθελή αποχώρηση

Τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αντεργατικές πρακτικές και μεθοδεύσεις στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «για μία ακόμα φορά η Διοίκηση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ τη μια μέρα ανακοινώνει ιστορικό ρεκόρ εσόδων υπερβαίνοντας κατά πολύ τους στόχους και την άλλη συνεχίζει τις αδιέξοδες πρακτικές της συρρίκνωσης, σάμπως και τα κέρδη δεν προκύπτουν από την καθημερινή υπερπροσπάθεια των συναδέλφων. Οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας δεν έχουν αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

Το ΕΚΗ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, που δέχονται πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τα υποκαταστήματα, που θα βάλουν λουκέτο.

Το ΕΚΗ παράλληλα καταδικάζει τη διασπαστική τακτική του προέδρου του πρώην Σωματείου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, Μανώλη Μπεμπένη, που ενώ  δεν είναι το αντιπροσωπευτικό σωματείο της Τράπεζας,  επιχειρεί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές των εργαζομένων της Τράπεζας,  να κατασυκοφαντεί τους συναδέλφους του.

Να σημειωθεί ότι ήδη με παρεμβάσεις τους στο Υπουργείο Εργασίας τόσο από την ΟΤΟΕ όσο και από το Αντιπροσωπευτικό Σωματείο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ γίνεται προσπάθεια αναχαίτισης απομάκρυνσης των συγκεκριμένων συναδέλφων».

Το ΕΚΗ καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ να παραμείνουν συσπειρωμένοι και να δώσουν το “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, επί της 25ης Αυγούστου, στις 7.45 το πρωί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει