ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΚΗ: Ζήτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία

181

Την άμεση απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την υγεία και την μερικώς ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ ζητουν σωματεία και φορείς από το Ηράκλειο που πραγματοποίησαν σύσκεψη για το θέμα στο ΕΚΗ και οργανώνουν κινητοποιήσεις.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, η Ένωση Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τα σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων-Γάλακτος-Ποτών, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεοτοκόπουλος, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού των Κέντρων Υγείας, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΣΕΥΠ , η ΟΓΕ.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το νέο νομοσχέδιο είναι εις βάρος των ασθενών, του ΕΣΥ, της μεγάλης πλειοψηφίας των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη συνεχώς χειροτερεύει. Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας βρίσκεται στο “κόκκινο”. Κέντρα Υγείας βουλιάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες. Η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας τους ασθενείς να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα.

Από τη σύσκεψη προέκυψε η αναγκαιότητα να ξεδιπλωθεί μαζική ενημέρωση για τις τεράστιες αλλαγές στην πρόσβαση και στην περίθαλψη που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, σε συνεργασία με σωματεία και φορείς από τους μαχόμενους υγειονομικούς.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

“Προειδοποιούμε πως την ημέρα εισαγωγής του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή θα υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις (στάση εργασίας – απεργία με συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων, απογευματινό συλλαλητήριο)”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει