Στρώνει χαλί ο Λαλιώτης;

Πολλοί μίλησαν για… στρώσιμο χαλιού ΠΑΣΟΚ για ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς Λαλιώτη. Μπορεί να είναι και τυχαίο. Ήταν πάντως έντονη και διακομματική η πολιτική παρουσία στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα», που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις «Παττάκη».

Το βιβλίο προλόγισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ένας από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Κώστας Λαλιώτης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση ήταν ιστορικής αξίας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο Κώστας Λαλιώτης τοποθετήθηκε για το Πολυτεχνείο.Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στον Μίμη Ανδρουλάκη χαρακτηρίζοντάς τον «έναν άνθρωπο αυτόφωτο, άξιο και αυτόνομο, πάντα δημιουργικό, πολυσχιδή και στοχαστικό, πάντα ευρηματικό και καινοτόμο, πάντα χαρισματικό και ταλαντούχο». «Ένα είναι σίγουρο και αναμφισβήτητο γεγονός, ότι το Πολυτεχνείο δεν έγινε από “κατοικίδιους”, από εκπροσώπους του Τίποτα, από αντικειμενικούς παρατηρητές και δογματικούς αναλυτές.

Η εξέγερση δεν έγινε από τους πανταχού απόντες. Δεν έγινε από αφυδατωμένους και φυγόμαχους, από καιροσκόπους και χαμαιλέοντες. Όλοι αυτοί δεν κυκλοφορούσαν τότε στους δρόμους, γιατί όλα “…τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά…”», πρόσθεσε ο κ. Λαλιώτης και τόνισε:

«Αυτές οι επισημάνσεις θεωρώ ότι είναι καίριες για να μην παρερμηνευτεί η μαρτυρία του Μίμη για γεγονότα και πρόσωπα τόσο για το τεύχος της «Πανσπουδαστικής Νο 8, για την “Ύβρι Νο 8” (όπως την αποκαλεί ο ίδιος), όσο και για το κομματικό παρασκήνιο και τον καθοδηγητικό μικρόκοσμο του αμετάκλητου σφάλματος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει